15 Yaşındaki Bir Kıza Cinsel İstismar
Merhaba ben 21 yaşımda ünv öğrencisi bir gencim.Gönül bu ya 15 yaşında bir kıza aşık oldum ve aşkıma karşılak aldım.Yaklaşık 4 aydır süren beraberliğimizde fiili olarak hiçbir cinsel münasebetimiz olmadı ama sms ve msn üzerinden ileri düzeyde cinsel konuları konuştuk ve bu konuşmalar biz farkında olmadan ailesi tarafından kaydedilmiş.Daha önceleri ailesi beni bir defa arayıp kızı bırakmamı söyledi itiraz ettim ama şimdi bu kayıtları delil gösterip reşit olmayan bir kıza cinsel istismar şikayetiyle bana dava açmayı düşünüyorlar.Hatta bu davanın yanında yine kayıtlar delil olacak şekilde reşit olmayan bir kızı ailesine karşı kışkırtmak suçunuda bana giydirmeye çalışacaklar.Öğrenmek istediğim ben gerçekten suç işledimmi bu yaptıklarım suçmu ve nasıl bir cezayla karşı karşıya kalırım..Sevgili hukukçu arkadaşlar yardımınıza çok ihtiyacım var bundan sonra izleyeceğim yol sizin verdiğiniz fikirler ışığında olacak.Şimdiden hepinize teşekkür ederim..
Re: 15 Yaşındaki Bir Kıza Cinsel İstismar
Arkadaşlar konu çok defa okunmuş ama hiç cevap yok lütfen bana yardım edin.Benim için ölüm kalım meselesi bu lütfen bildiklerinizi benden esirgemeyin:(
Alıntı:
losteagle rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar konu çok defa okunmuş ama hiç cevap yok lütfen bana yardım edin.Benim için ölüm kalım meselesi bu lütfen bildiklerinizi benden esirgemeyin:(
__________________________________________________ __________
ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI
Madde 103 - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar, anlaşılır.
__________________________________________________ ________
Aile size karşı suç duyurusunda bulunurken çocuğa karşı kışkırtmaktan değil yukarıdaki maddeden yargılanmanızı talep edecektir.
Alıntı:
earioz rumuzlu üyeden alıntı
__________________________________________________ __________
ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI
Madde 103 - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar, anlaşılır.
__________________________________________________ ________
Aile size karşı suç duyurusunda bulunurken çocuğa karşı kışkırtmaktan değil yukarıdaki maddeden yargılanmanızı talep edecektir.
Hocam ben bu durumda 103/a' ya göre yargılanacağım.Peki msn ve sms konuşmaları her türlü cinsel davranış eyleminin içine girermi son olarak bunu yorumlamanızı rica ediyorum.
Ceza Muhakemesinde özel hukuktan farklı olarak delil serbestisi ilkesi geçerlidir. Hakimi bağlayan hiçbir delil olmadığı gibi, ikrar dahil olmak üzere deliller serbestçe takdir edilir. Sonuç olarak, MSN ve SMS kayıtları delil vasfını haizdir.
Çok ciddi bir suçla suçlanıyorsunuz. Üzgünüm ancak sizi hukuki.net kurtaramaz.
Kesinlikle ama kesinlikle bir avukattan yardım alınız.
Alıntı:
Oğuzhan Dayar rumuzlu üyeden alıntı
Çok ciddi bir suçla suçlanıyorsunuz. Üzgünüm ancak sizi hukuki.net kurtaramaz.
Kesinlikle ama kesinlikle bir avukattan yardım alınız.
bu davaya düşmemenin tek çaresi ayrılıktı ve bitti ayrıldık:( :( :(
Alıntı:
Bu sıkıntınıza hukuki olarak bir yorum getiremem ancak inanın gerçekten doğrusu bu idi. Adınıza sevindim.
Alıntı:
Alıntı:
Oğuzhan Dayar rumuzlu üyeden alıntı
Bu sıkıntınıza hukuki olarak bir yorum getiremem ancak inanın gerçekten doğrusu bu idi. Adınıza sevindim.
Ayrılmış olmak,bu davanın açılmasına veya açıldığında red edilmesine imkan tanır mı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ayrılmış olmak,bu davanın açılmasına veya açıldığında red edilmesine imkan tanır mı?
ayrılırsam ailesi dava açmayacağını söylemişti bu sebeple bitti.