Üzerinde bina yapılmış bir tarlanın miras paylaşımında
Merhaba
Anneme annesinden 4 adet bir yer miras olarak kaldı. Annemler 4 kardeş. Ve bizim kendi aramızda bir anlaşmazlık yok.
Rahmetli annaneme Babasından miras kalan bu yerlerden, 3 tanesinde annemin dayıları Yaklaşık bir 30 yıldır kendilerine oğullarına evler hatta apartmanlar yaptılar ve toprakları ekip biçerek senelerdir kullanıyorlar.
Annanem rahmetli güzellikle paylaşalım anlaşalım derdi hep ama onlar bir şekilde ''senin hakkın orada git al'' gibi birazda kandırmacalarla hiçbir zaman yanaşmadılar ayırmaya bölmeye.
Örnegin 2.800 mt bir tarlanın yola olan çephesini kafalarına göre evler yaparak hisseli bir yerde biz kendimize düsen 700 mt yeri aldık diyip sizde gidin kendi yerinizi alın yeriniz orada der gibi alaycı bir tutum içindeler.
Kısacası tuzları kuru keyifleri yerinde ihtiyacı olan herşeyi alıp kullanmakta en güzel yerleri ev yaparak kendilerine almışlar..
Sorum şu annem artık bu yerlerde mirasçı ve ben bu fırsatçıların başının ağrımasını annaneme yaptıklarının bedelini ödemelerini istiyorum. Ne gibi haklarımız var öğrenmek istiyorum.
Re: üzerinde bina yapılmış bir tarlanın miras paylaşımında
Birde biz bu insanlardan geriye yönelik icar yada yerimizi bina yaparak kullandıkları için kira talep edebilirmiyiz..
yada kendi kafalarına göre en güzel yeri seçip alıp oraya ev yaptıklarında bizden herhangi bir belge almadan hisseli bir tarlada yer seçip en güzeline ev yaptıkları için yıkım isteyebilirmiyiz.