-
Mirasın Reddi
Merhabalar...
Babamın vefatından sonra işlerinden dolayı üstesinden gelemeyeceğimiz kadar borcu olduğunu öğrendik. Reddi miras yapmayı düşünüyoruz fakat şöyle bir duyum aldık;
reddi miras yapılsa dahi ileride annem veya ben ev, araba vs.. gibi mal edinemiyormuşuz.
Bu doğru mudur?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Mirasın Reddi
Babanızın mirası tüm varlığı ve borçlarıdır.
Reddi miras durumunda,babanızdan gelen varlık ve borçları red etmiş olursunuz.
Kendi çalışma ve kazançlarınız veya başka miras varlıklarıyla edindiğiniz varlıklar,babanızın borçları nedeniyle zarar görmez.
-
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim...
babam bundan 45 gün önce vefat etti. iki ortaklı bir limited şirketin %92si babamındı. resmi ve gayrı-resmi borçları olduğunı öğrendik(1 trilyon üzerinde), buna karşılık borçların çok çok üzerinde alacağı olduğu söyleniyor(%90 doğrudur) bu kişilerin battıkları söyleniyor yani parayı tahsil etme gibi bir durumumuz yok.. 2 ev,1 arabamız var ve bunlar üzerinde 2şer 3er tane haciz var(banka ve şirketler tarafından konulmuş). bankadan alınan kredilerin borçları da var.. biz yalnızca resmi olan borçların bir kısmını öğrenebildik. bu konuda yardım edecek kimsemiz de yok. ne yapmamızı tavsiye edersiniz? reddi miras yapmalı mıyız?
-
Ben hukukcu değilim ama mirası reddetmez isen ödeyeceğin veya üstleneceğin borçları bir kenera koy, diğer tarafa ise babandan kalan mirasın getirisini bir kenara koy(batmiş insanlardan ne kadar para vs. toplayacaksın) hangisi ağır basıyorsa onu yapabilirsin bu senin ve ailenin değerlendirmesi olacak.