SSK+Bağ-kur+yurtdışı borçlanma ile nasıl emekli olabilirim?
Merhaba. Benim babam bulgaristan göçmenidir, 04.12.1989 tarihinde SSK girişli olup, toplam 28 gün 1989 yılında ve 94 gün 1990 yılında olmak üzere 122 gün SSK'lıdır. Daha sonra 12.11.2000 yılında Mecburi sigortalılık ile Bağ-Kur'a geçiş yapmıştır, 20.03.2002 - 01.04.2002 tarihleri(devir işlemleri için sadece 10 gün boşluk olmuş) arası hariç halende bağ-Kur'ludur (Toplam olarak 8yıl 1 ay 20gün). Sorum ise, babamın yurtdışı günlerini ödeyip emekli olma şansı varmıdır?(askerligide yurtdışında yapılmıştır) ve var ise, bu hesaplamalar nasıl yapılır? Kaç gün ödemesi gerekir. Birde ödeme için Bağ-Kur'dan çıkış yapılıması gerekiyor diye okudum bir yerde. Aydınlatırsanız çok mutlu olurum, teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Re: SSK+Bağ-kur+yurtdışı borçlanma ile nasıl emekli olabilirim?
Selamlar,
Sizin sorunuza bir cevabım yok benzer bir sorum olduğu için bu bölüme yazıyorum.
Ben Amerika'dayim ve 2005 yılının Temmuz ayından beri burda çalışmaktayım. Turkiye'de 2005 yılının mayıs ayında sigortamı başlattım. Bir ay için sigorta odedim . 1982 doğumluyum. Yakinda tatil için Turkiye'ye gelecem ne yapmam , nereye başvurmam gerekir?
SGK sitesinde,mevzuat bölümünde,genelgeler başlığı altında olan aşağıda yazılı olan genelgeyi inceleyiniz.Ayrıca adı geçen genelgedeki mevzuata da bakınız--------------------------------
KONU : Yurtdışında Geçen Sürelerin Borçlandırılması
ve SAYI : B.13.2.SGK.0.10.07.01 / 01- 031- 3119 02/01/2009
Değerlendirilmesi
GENELGE
2008/115
------------------------
İyi günler...