Haksız Senet ve uygulanan yüksek faiz.
Merhaba;
2002 yılının 2 inci ayında çalıştığım banka kapanınca işsiz kalmaktansa oturduğum mahalledeki bir internet kafeyi 500 tl peşin 5500 tl taksitle devraldım,aradan bir ay geçmeden ben dükkanda yokken dükkanın mal sahibi(bina mail sahibi)içerdeki çalışanı çıkartıp dükkanın kepengini indirip kilitleri değiştirmiş ,ben hemen konuşmaya gittiğimde dükkanın kiralama kontratında devir hakkı olmadığını ve kiracınında kendine aylardır borcu olduğunu belirterek dükkanı bize teslim etmedi ve tüm mallara el koydu,bana kiralayan kişiyi bulup gittiğimde aynı şeyleri söyledi ve anahtarları ve malları vermedi sadece içerde bana ait olan bir kaç küçük eşyayı verdi.
Ben bana kiralayan insandan senedimi istediğimde tamam dedi ve ortadan kayboldu,1 kaç gün sonra araştırdığımda köyüne gitmişti.
2002 yılının sonunda bana bir icra kağıdı geldi bende gidip itiraz ettim,itiraaz dilekçe dosyaya kondu.
geçen yılıln 10 uncu ayında eşim bana o zaman kefil olduğu için eşimin maaşına haciz yazısı geldi bende hemen icra dairesine gittim ve daha önce itiraz ettiğimi belirttim,2004 yılında dosyanın yenilendiğini kanun değiştiği için tekrar itiraz etmem ve dava açmam istendi bende söyleneleri yaptım,dava açıldı ve benden 7 gün için davasın devam etmesi için 3500 ytl parayı dosyayı yatırmam istendi ben 7 gün içinde bu parayı bulamadım ve 2 i mahkemede para yatmadığı için benim şikayetim düştü şimdi tekrar eşimin maaşına bu 5500 tl lik senet yüzünden 36000 ytl lik haciz geldi.
Ben bu işlemde açıkca dolandırıldım yarın cumhuriyet savcılığına gidip suç duyurusundada bulunmayı düşünüyorum yada ne işlem yapmam gerekli.
Eğer değerli fikirlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi çalışmalar