Tazminatımı senetlere böldüler 3 aylık senedimi ödemediler
Ben askerlik hizmetimi yapmak üzere işten ayrıldım. Fakat tazminatımı 6 senet yapıp senetleri gününde nödeyeceklerini söylediler. Fakat son 3 senedi günü geçmiş olmasına rağmen ödemediler. Ben şuan mardin de askerim. Bu senetlerimin tahsili için ne yapmam gerekir. Ailem benim adıma avukat tutabilir mi? bu iş çok maliyetli mi olur?
Re: Tazminatımı senetlere böldüler 3 aylık senedimi ödemediler
Bu konuda bana yardımcı olacak biri yok mu ? Mağdur durumdayım
MErhaba,
Öncelikle, Kıdem tazminatı nakden ödenmelidir..
Sizinle anlaşılması, mutabakata varılması halinde kıdem tazminatı taksitler halinde ödenebilir. Ancak emim ki öyle bir anlaşma yoktur veya sözkonusu metni okumaya bile fırsat vermeden imzalatılan evraklar söz konusudur...HEr halukarda, iş kanununda, işçi lehine yorum ilkesi hakim....SGK şikayet etmenizi, netice almamanız durumunda iş mahkemesine gitmemenizi öneririm...
Kolay gelsin
Alıntı:
halilcan_30 rumuzlu üyeden alıntı
MErhaba,
Öncelikle, Kıdem tazminatı nakden ödenmelidir..
Sizinle anlaşılması, mutabakata varılması halinde kıdem tazminatı taksitler halinde ödenebilir. Ancak emim ki öyle bir anlaşma yoktur veya sözkonusu metni okumaya bile fırsat vermeden imzalatılan evraklar söz konusudur...HEr halukarda, iş kanununda, işçi lehine yorum ilkesi hakim....SGK şikayet etmenizi, netice almamanız durumunda iş mahkemesine gitmemenizi öneririm...
Kolay gelsin
Öncelikle yardımınız için teşekkürler. Ama şuan ben Mardin de askerim ve buradan SGK ya başvurabilmem mümkün değil. Benim yerime ailem bu senetlerle avukata gidebilir mi? Veya nasıl bir yol izlenebilir. Masrafı ne olur? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Aileniz senetlerle avukata başvurup takip yapabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aileniz senetlerle avukata başvurup takip yapabilir.
Erdoğan Bey teşekkürler