SSK dökümünde işten çıkışım görünüyor ama halen daha çalışıyorum
11.06.2008 tarihinden itibaren bir firmada çalışmaktayım.Geçen hafta gerekli olduğu için vizite kağıdı aldım. Fakat halen daha aynı işyerinde çalışmama rağmen kasım ayının 18.gününde şirketim benim çıkışımı vermiş 19. farklı bir işyeri sicil numarasıyla tekrar girişimi yapmış ayrıca işyermizin ortakları değişmedi isim veya ünvan değiştirmedi ki böyle bir durum bile olsa personeline bildirme durumunda değilmidir işveren???Bu durumda ne yapmam gerekiyor benim??? Şirketin bu türden birşey yapılması normalmidir?
Re: SSK dökümünde işten çıkışım görünüyor ama halen daha çalışıyorum.
Yapılan bu işlem sonucu uğrayacağınız bir hak kaybı yoktur.
Re: SSK dökümünde işten çıkışım görünüyor ama halen daha çalışıyorum
aynı şirkete ait farklı bir şubeye geçiş vs. olmuş olabilir. bizde de bazen yapılabiliyor. muhtemelen sizin gibi başka çalışanlar da vardır. ama herhangi bir sorun olmaz. endişelenmeyin sizden habersiz sizi işten çıkarmış değiller.
Alıntı:
arzuc rumuzlu üyeden alıntı
aynı şirkete ait farklı bir şubeye geçiş vs. olmuş olabilir. bizde de bazen yapılabiliyor. muhtemelen sizin gibi başka çalışanlar da vardır. ama herhangi bir sorun olmaz. endişelenmeyin sizden habersiz sizi işten çıkarmış değiller.
Ama bende şube değişikliği filan olmadı aynı yerde aynı göreve devam ediyorum ve 365 ssk günümün dolmasını sabırsızlıkla bekliyorum ki tazminatımı alıp işten çıkayım ..... bu çıkış giriş meselesi beni çok endişelendiriyor
Zaman açısından bir kaybın yokki.O yüzden de tazminatını alabilirsin.Avukat beyinde dediği gibi bunun sana bir zararı yok.
Merhaba.Erdoğan Bey hak kaybı yok ama ortada bir adaletsizlik yok mu? 4 ay ssk sı yatmış çıkış yapılıp tekrar giriş yapılmış.Yarın veya diğer gün veya işten ayrılırken anlaşmazlık olduğu durumda sonuç nasıl olur?Tazminat almama durumu 4 ay daha çalışma durumu söz konusu olur mu?
Bana göre bu durumu öğrenmek için Ssk bölge müdürlüğüne gidip işyeri sicil servisi ile görüşmeniz.Durumunuzu sade şekilde anlatıp gerçeği öğrenmeniz.Size hangi işyeri olduğunu söylemezler ama en azından bir görüş belli ederler.
İşverenin tüm işyerlerinde geçen çalışma süresi dikkate alındığından,herhangi bir kayıp olmayacaktır.Bir kayıp yaratılmaya çalışıldığında ise hukuki yollara başvurulduğunda sorun çalışan lehine çözülecektir.