Boşanma döneminde ev kredisini ödememe
Mayıs 2007 tarihinde internet üzerinden başka şehirde yaşayan bir bayan ile tanıştım. Ağustos 2007 tarihinde kendisi ile nikah yaptık .Evlilik öncesinde hamile kalması eski eşimin spermleri ölüydü vs gibi vicdanımı zorlayan etkenler oldu.2008 şubat ayında yaşadığı şehirden bir miktarı peşin bir miktarı banka kredisi ile ev aldım.Niyetim o şehire gitmekti buradaki hizmetim bitince .Fakat o ailesini yanına aldı bu arada bana hakaret davaları vs bilumum suçlamalarda bulundu .Şimdi o evin taksitlerini ödemek ağrıma gidiyor.Evde toplam 10 gün kalmışlığım yok .Acaba evin taksitlerini ödemesem ne olur Evin tapusu bana ait ama içinde ailesi ile kendi oturuyor çıkmayıda düşünmüyor .Aramızda malların ayrılığı rejimi gibi bir antlaşmada yok .Evin arabanın yarısı benim diyor çatır çatır alacam diyor .Acaba kredi borçlarını ödemesemmi ödesem evden boşanma sonrası çıkar mı ?
Bilgiler için şimdiden teşekkürler
Re: Boşanma döneminde ev kredisini ödememe
Evinizin şu anda gerçek sahibinin BANKA olduğunu unutmayın. Evin kredisini ödemediğiniz takdirde banka evi satar. Ortada ev olmadığı için kimse herhangi bir yarısını alamaz. Ödeme zorunluluğunuz yok. Ancak bu güne kadar ödedikleriniz ve yatırdığınız peşinatın akıbetinin ne olacağı konusunda bir avukattan yardım alın. Araba? Evlilik öncesi edindiyseniz sizindir, hak iddia edemez.
Evi şubat 2008 de aldım 50 bin lirasını ödedim yaklaşık 40 bin lira kadar kredi ödemem var arabayı nisan 2008 de aldım onunda bir 35-40 bin lirasını ödedim yaklaşık 30 bin lira kadar daha taksiti var.Kendisi öğretmen olarak çalışmakta ve bunlara hiçbir katkısı yok.Vakti zamanında kendi birikimlerimle oluşturduğum değerler bunlar .Ben kendi izzeti nefsim adıma eşimi kirada oturtmam mentalitesinde yetiştim.Ama basit ayak oyunları 3-5 mesajdan medet umarak açılan davalardan sıkıldım.Bunların hepsini ödediğim paraları yakayım diyorum .Bunları daha sonra yine yaparım yeter ki hayatımı kirleten masumiyetini yitirmiş kadından ayrılayım.
Banka el koysa dahi yarısını almaya hak iddia edebilir mi acaba ?
(Avukat değilim yaşadıklarımla anlatıyorum) 100 YTL kredi çektiniz diyelim. Halen 40 YTL borcunuz olsun ve ev 130 YTL olsun. Banka bunu ipotek nedeniyle icra kanalıyla satar. İcrayla satılan ev muhtemelen 70 YTL'ye anca gider. Banka 40 YTL'sini alır 30 YTL size kalır. Bildiğim kadarıyla size kalan 30 YTL üzerinde hak iddia edebilir. Aynı şekilde araba da nikah tarihinizden sonra alınmış ve aynı kurallar onun için de geçerli. Ancaak; dava çaıldıysa eşiniz sadece evli kaldığınız süre içerisindeki katkıdan pay alabilir. Dava açıldığı tarihten sonraki kredi ödemelerinden kaynaklı katkı payının tamamı size aittir. Dava açıldıysa tek tavsiyem; keredileri ödemeye devam ettikçe sizin alacağınız meblağ artar ve icra yoluyla satış nedeniyle zarar da etmemiş olursunuz. Tabii dava boşanma ile sonuçlanırsa. Hakim boşanmanızı uygun görmezse evin tamamına o da ortaktır. Tekrar dava açıldığında %50'sini alır.
Ayrıca Ne kadar hak iddia dedebilir? Bunu lütfen bir avukatla görüşün. MK mallar %50 ortaktır dese dahi 'eşlerin edinilmiş mallara katkıları, boşanmanın nedeni, suçlu taraf, mal kaçırma hali vs.vs' aile biriliğini doğrudan etkileyen halllerle bu paylaşım oldukça değişim göstermektedir. Mal paylaşımının çok ince bir çok hukuki dayanağı vardır, bir boşanma davası yaşayarak bir avukat kadat tecrübelenmek mümkün değildir. AVUKAT BULUN. Hoşçakalın.
Davayı açan o karşı taraf zaten ve bende bu saatten sonra bu içi çürümüş evliliği istemiyorum .Boşanmama durumu olursa ki ( boşanma gerçekleşsin ) istemiyorum.Bu evliliğe kesinlikle yatırım yapmam.Kirada orada burada sık sık haciz gelen bir evlilik formatına sokarım.Giderim yurtdışında tatilimi yaparım.Aileme kaydırırım yatırımlarımı.Acaba boşanmak istemiyorum desem bu dönemde kredileri vs de ödemesem yatırımlarımıda ailem vasıtası ile yapsam zaten birarada da yaşamıyoruz.Evide bankaya iade etsem kaybım olmuyor aslında.İşte bu alavare dalavere işlerini kendime yediremiyorum .Yoksa ne boşanırım ne de yediririm de biz böyle şeyler görmedik anamızdan babamızdan.