Kira kontratı olmadan tahliye taahhütnamesi nasıl kullanılır?
herkese iyi günler,
ben izniniz olursa birşey danışmak istiyorum.
ankarada oturmaktayız ve anneme ait antalyada bir evimiz var.6 sene önce ev site yöneticisi tarafından kiraya verildi.(babam uzun süre önce vefaat ettiğinden bu işlerle ilgilenen biri yoktu,bende çocuktum)kiraya verilirken herhangi bir sözleşme yapılmadı.site yöneticisi boş tarihli bir tahliye taahhütnamesi almış, bunun yanında 1500.-ytl'lik birde yazılı teminat almış.kiralayan kişi bir bayanla oturuyormuş.bu süre zarfında biz hiç antalyaya gidemedik.bunlar duyduklarımız ve kiracımızdan aldığımz bilgi.son 2-3 aydır bayanla ayrıldıklarından kiracı olan bey evi terk etti.bizede artık kiranın bayan tarafından ödeneceğini söyledi.bunu söyledikten sonraki 1 aylık kirayı yine beyefendi ödedi.(garanti cep banktan ödüyor kirayı) sonra bayan hiç kira ödemedi 2 aydır.telefon ettiğimizde ödeyemiycem, evdende çıkmıyorum mahkemeye verin diyor,durumumuzu bildiğinden de bunu kullanıyor.mahkeme süreci boyunca ödeyemeyeceğinide açıkca söyledi.icra gelsede bi geliri olmadığını söylüyor.sadece evdeki eşyaları var,bize ödenmeyen kiralarıda alabileceğimizi sanmıyorum yani.bu durumu biraz araştırdım ama siz ne önerirsiniz nasıl bir yol izlemeliyim.fuzuli işgal için kaymakamlığamı başvurmam mı gerekir, çünkü hiç kiracı ilişkimiz olmadı bayan tarafından ödenmiş tek bir kira bile yok.tahliye taahhütnamesinde ve teminatta da adamın imzası var, (adamı aradık ben ödeyemem dedi) veyahut tahliye taahhütnamesinimi kullanmalıyım?şimdiden çok teşekkürler