Miras Yoluyla Kalan Hisseli Arazinin Satışı
Arkadaşlar annemden kalma bir arazi var. Aslında kalma tabiri yanlış olur annem hayatta. Tapuyu üzerimize geçirmedik ve ben kendi hissemi satmak istiyorum. Kanunlara göre hissemi öncelikle diğer hissedarlara satmak zorundaymışım. Ancak ortada diğer hissedarlar yok. Annem satışa onay veriyor. Ben bu arazideki hissemi üzerime geçirmeden satabilir miyim? Ya da hisseli tapu şeklinde satış mümkün müdür? Ya da ne bileyim satmam ne şekilde mümkün olur :)
Re: Miras Yoluyla Kalan Hisseli Arazinin Satışı
Bu soruya uzman biri cevap verebilir.Fikrim şudur:Yer annenizin ve sağ ise; sizin hissenizden söz edilemez ve olmayan hissenin satışı da söz konusu değildir.Eğer bir satış yapılması gerekiyorsa, onu da ancak anneniz yapabilir.
Ayrıca; bu yer tarım arazisi ise,"Toprak Koruma Kanununda değişiklik yapan Kanun"a da bakmanız gerekir.
İyi günler...
Re: Miras Yoluyla Kalan Hisseli Arazinin Satışı
merhabalar
annenizin sağ olduğu dönemde sizin henüz bir miras hakkınız söz konusu değildir. sizin sadece beklenen bir hakkınız var.
buna ilişkin olarak yapabileceğiniz işlem açılmamış miras payının devri olup; medeni kanun'da düzenlenmiştir. ne var ki bunu tapuya işlemek mümkün olmadığından, böyle bir alıcı bulmanız zor.
esen kalın.