Anlaşmalı boşanmada dava sürecini uzatmak
13 yıllık evliyiz ve 2 çocuğumuz var.eşim sevgi anlayışımız farklı,bana değer vermiyosun(benim ailemi kastederek) ana gerekçeleri ile boşanmak istedi.sırf onu daha fazla üzmemek ve tamamen küstürmemek için kabul ettim.Anlaşmalı boşanma için dilekçe ve protokolu verdi,benim maddi manevi desteğimle evimizi ayıdı.ben bu işin henüz bitmediği,evliliğimizin kurtulabileceği zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.ama duruşmada boşanmak istemiyorum dersem bana tüm kapıları kapatacak.zamana ihtiyacım var.duruşmada hakime eşimi kırmadan,durumu nasıl izah edebilirim yada anlaşmalı davayı bozmadan nasıl zaman kazanabilirim?
Re: Anlaşmalı boşanmada dava sürecini uzatmak
lütfen bir fikri yada yaşanmış tecrübesi olan kimse yokmu
O neden sizi küstürmemek ve üzmemek için biraz daha zaman vermiyor? Bence eşiniz bu evliliği kafasında bitirmiş. O yüzden kendinizi korumaya almanızda fayda var. Bunları kişisel olarak soylüyorum. Hukukçu değilim.
Alıntı:
aliayan rumuzlu üyeden alıntı
lütfen bir fikri yada yaşanmış tecrübesi olan kimse yokmu
Fikrimizde var yaşanmış tecrübemizde var,Bitecekse bitsin hic zorlamanın bir anlamı ve manası yok.
Sen seve bilirsin velakin karşıda bitmiş bu iş,sende sineye cekip bir kalemde bu işi bitireceksin,yoksa bu dava cekişmeliyede döner aylarca ve hatta yıllarca süre bilir,siz ayrı olduktan sonra dava uzamış neye yarar. acı ama malesef gercek bu bundan kacışı yok,ister terapist ister piskiyetri hic bir şeyi zorlamanın anlamı yok.
Avukatınıza danışıp, profesyonel yardım aldınız mı? Anlaşmalı boşanma protokolünü imzaladınız mı? Evliliğinizi kurtarmak için aile terapisi gibi bir çareye başvurdunuz mu?
Protokol yaptık ama,benim öğrenmek istediğimde bu.Eşim o kadar kızgın ve bunalımdaki terapist,bekleme her türlü teklifimi red ediyor.13 yılda tek bir kavga,küfür,ayrılık,maddi sıkıntı yaşamadan nasıl bu noktaya geldiğimizi anlayamıyorum.Evliliği kurtarmak adına yapabileceğim çok şey var ama zamanım yok.Aile mahkemesinde psikiyatır ve pedagog kadrolarının olduğunu duydum.Hakime ilk duruşmada anlaşmadan vaz geçmediğimi ama terapiyi denemeye fırsat bulamadığımızı söylesem buna hükmedermi.Eşim bir kızgınlıkla fırladı ama pişman olacağına eminim.Çocukları bile gözü görmüyor.3.bir şahıs,baskı,şiddet hiçbiri yok ve bizi tanıyan herkes bunu duyunca inanamıyor.Hakim anlaşmalı geldiler diye boşamak zorundamı,anlaşmalıyı bozmadan ben zaman istersem buna hükmetme davayı ileri bir tarihe erteleme terapi raporu isteme gibi bir hakkı yokmu yada bunlara gereksinim duymazmı.Allah kimsenin başına vermesin,eşlerinizin kıymetini bilin, yardımlarınız için teşekkürler.
ne kadar dogru ne kadar yanlıs bılemıyorum ama mahkeme cıftlerde net cevap almadıgı surece psıkıyatrıye gonderıyor eger ıkınızde mahkemede evet bosanmak ıstıyoruz dersenız mutlaka tek celsede bıtırıyor ısı. ama bosandıktan sonrada 3. sahıs yoksa ve esınız sadece bunalımdaysa pısman oldugunda hemen gerı doner sonucta cocuklar ve gecmıs 13 yıl var. ve eger esınızınkı gecıcı bır bunalımsa bence mahkemede bosanmak ıstemedıgınızı dıle getırın bu sure ıcınde en azından dava uzar belkı sızın aranızda duzelır
Alıntı:
aliayan rumuzlu üyeden alıntı
Protokol yaptık ama,benim öğrenmek istediğimde bu.Eşim o kadar kızgın ve bunalımdaki terapist,bekleme her türlü teklifimi red ediyor.13 yılda tek bir kavga,küfür,ayrılık,maddi sıkıntı yaşamadan nasıl bu noktaya geldiğimizi anlayamıyorum.Evliliği kurtarmak adına yapabileceğim çok şey var ama zamanım yok.Aile mahkemesinde psikiyatır ve pedagog kadrolarının olduğunu duydum.Hakime ilk duruşmada anlaşmadan vaz geçmediğimi ama terapiyi denemeye fırsat bulamadığımızı söylesem buna hükmedermi.Eşim bir kızgınlıkla fırladı ama pişman olacağına eminim.Çocukları bile gözü görmüyor.3.bir şahıs,baskı,şiddet hiçbiri yok ve bizi tanıyan herkes bunu duyunca inanamıyor.Hakim anlaşmalı geldiler diye boşamak zorundamı,anlaşmalıyı bozmadan ben zaman istersem buna hükmetme davayı ileri bir tarihe erteleme terapi raporu isteme gibi bir hakkı yokmu yada bunlara gereksinim duymazmı.Allah kimsenin başına vermesin,eşlerinizin kıymetini bilin, yardımlarınız için teşekkürler.
Hayır Hakim Anlaşmalı geldiniz diye illaki boşamak zorunda değildir,Anlaşmalı boşanma davasındada ileri bir tariğe ertelerseniz veya aranızda net bir karar olmadığını anlarsa cekişmeli davayada döndüre bilirsiniz.mahkemeden ayrılık kararıda ala bilirsiniz 1 yıl gibi.
Ayrılık kararı derken fiiliyatta 2 gün önce eşim taşındı.Ben duruşmada hakime anlaşmalı boşanmadan vazgeçmedim ama ayrılık kararı vererek bize düşünmemiz için biraz daha zaman tanıyabilirmisinizmi diyeceğim?Bunu kabul edermi?Yada ben duruşma tarihine doktor raporu alsam ve duruşmadan önce sunsam süreç bozulmadan ertelenirmi? Son olarak nafaka ödemeye ne zaman başlamak gerekiyo mahkeme kararından sonramı yoksa dilekçe tarihimi esas alınıyor.
Bide nafaka derken kendi aramızda yazıp imzaladığımız protokoldeki miktarımı,yoksa duruşmadan sonra hakimin söyleyeceği miktarımı ödemem gerekecek.