Evrakımı Kaybeden Memur Yuzunden Soruna Donusen Atamam
Merhaba,
Jandarma Genel Komutanliginda sivil memur olabilmek icin Haziran ayinda sinava girdim ve asil olarak kazandim. Gerekli olan tum belgeleri, bu arada saglik raporumu da tamamlayarak kuruma gonderdim.
Bir sure bekledim fakat atamam bir turlu yapilmadi. Telefon ile aldigim bilgi neticesinde GATA'dan kati saglik raporumun beklendigini ogrendim.
Uzunca bir sure gectikten sonra aradiimda halen kati raporumun gelmedigi soylendi. Bunun uzerinde GATA ile irtibata gectim ve kati raporumun 20 Ekim tarihinde gonderildigini ogrendim. Bunu Kuruma ilettigimde raporumun yanlis bir birime gonderildigini ve orada kaybedildigini ogrendim. Tum aramalara karsin kati raporum bulunamadi. Evrak bildiginiz uzere tum birimler arasinda zimmetli olarak gidiyor. Yani teslim eden ve teslim alan belli olmali.
Bunun uzerine atama subesinden iki ihtimal oldugu soylendi. Birincisi GATA'ya yazilacak ve eski rapor bilgilerine gore bir rapor duzenlenerek tekrar kati rapor duzenlenmesi istenecek. İkinci ihtimal ise; saglik raporunu yeniden almam istenecek. Bu arada gorevime baslayacagim ancak baslamadan evvel bir taahhutname imzalamam gerekitig soylendi. Taahhutname de ise herhangi bir olumsuz durum olursa atamamin hic bir hak iddia edemeyecegim sekilde iptal edilecegi yonunde. Yani su anda ki isimden istifa edip baslayacagim memuriyetten olumsuz bir durum ortaya cikarsa atilacagim ve issiz kalacagim. Saglik yonunden bir sorunum yok ama nicin bu riski almak zorunda kalayim?
Hukukcu arkadaslarla gorustum; Türk Cza Kanunu'na gore evraki kaybeden memur hakkinda (maddi-manevi tazminat hakkim sakli kalmak uzere) gorevi ihmal, savsaklama sucundan dava acabilecegimi soylediler. Ayrica Devlet Memurlari Kanunu hukumlerine gore kinama cezasi alabilir.
Hickimsenin ekmegi ile oynamaya niyetim yok ancak benim ekmegimlede oynanmasina izin vermeyecegim. Sinirlerim fena halde gerildi. Su anda ciddi ciddi dava acmayi ve suc duyurusunda bulunmayi dusunuyorum.
Ayrica tebligati adresime gonderdiklerinde ve ben teslim aldigimda goreve baslamak icin 15 gunluk bir surem var. Bu sureyi de bir sekilde dondurmam gerekiyor bu meselenin tamamen acikliga kavusmasi icin. Bunu nasil yapmaliyim?
Siz olsaydiniz ne yapardiniz? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Re: Evrakımı Kaybeden Memur Yuzunden Soruna Donusen Atamam
Ben olsam o taahhütnameyi imzalar, gidip memurluğa başlardım.
O taahhütnamenin hiç bir hükmü olmayacağı düşüncesindeyim.
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Ben olsam o taahhütnameyi imzalar, gidip memurluğa başlardım.O taahhütnamenin hiç bir hükmü olmayacağı düşüncesindeyim.
Nedir dayanaginiz?
Sizden taahhütname isteyenin bir dayanağı var mı ?
kesinlikle haklisiniz. Bende bunu merak ediyorum ya zaten...