-
Ek Görevlendirme
2004 yılında serbest olarak danışmanlığa başladım.Görevim köylerde; çiftçilere tarımsal yayım yapmak ve çiftçileri bilgilendirmektir.Sözleşmemizi Kaymakamlıkla imzalıyorduk.2006 yılında Kaymakam bünyesindeki farklı bir birime,benim herhangi bir isteğim veya yazılı talebim olmamasına rağmen beni resen görevlendirdi.
Bu görevlendirmeyle ilgili Meclis Kararı,Kaymakam Oluru,Kaymakam Görevlendirme Yazısı olup bu görevi 2,5 yıl yürüttüm ve bu görevden Meclis Kararı uyarınca 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 4. fıkrası gereğince (5000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda ödeme yapılması hükmü olduğundan belli bir aylık ücret aldım.
2007 yılında Tarım Bakanlığına bağlı Sözleşmeli 4/B statüsüne geçtim.Kaymakam oluruyla,İlçe müdürünün bilgisi dahilinde bu ek görevlendirmeye 2007 yılı sonuna kadar devam ettim.Kendi asli görevimin yanında bu görevi de belli günler yürüttüm.2007 yılında Kaymakama sözleşmeme göre başka yerde görevlendirilemeyeceğimi,ek ücret alamayacağımı belirtmeme rağmen Kaymakam resen beni bu ek göreve devama mecbur etti.
2008 yılında kendi kurumumuzun Teftiş Kurulu Müfettişlerince yapılan genel teftişte,bu ek görevlendirmemin yapıldığını,bu görevlendirmenin sözleşme hükümlerine aykırı olduğunu tenkisle belirttiler.Yalnız bana herhangi bir kişi borcu çıkarmadılar.Aldığım ücret dökümünü ilgili birimden yazıyla istediler.İlgili Şube Müdürlüğüne konunun takibinin Bakanlık görüşü alınarak yapılmasını tenkis ettiler.
İl Müdürlüğü benim bu görevlendirmeden elde ettiğim ücretin tamamını vergiler de dahil benden geri aldığım birime iade etmemi yazılı olarak talep etmiştir.Ayrıca bu ek görevi yürütürken benim görev mahallimde bulunmadığımı ilçede kaldığımı yargısız infaz misali hükmetmiştir.
Benim şu anda ödemekte olduğum kredi borcum devam etmektedir.Ayrıca eşimin sağlık sorunlarından dolayı tedavi sürecinde olduğundan maddi sıkıntı içerisinde bulunmaktayım.Benden talep edilen meblağ benim 3 yıldır bu ek görevlendirme ücretimin tamamıdır.Vergileri de dahil.
Ben perfomansa dayalı 4/B statüsünde sözleşmeli personel olduğum için maaşımı senelik performans notuma göre almaktayım.2006 yılında performans notum 4,5 iken,aynı İlçe Müdürünün objektif davranmadığı performans değerlendirmesinde kriter esasında başka kriterleri (siyasi,şahsi,vd.)esas aldığı için performans notumu 2'ye düşürmüştür.Benim görev yerimde ve çalıştığım çevrede hiçbir şikayet olmamış tam tersine takdir edilmişimdir.Ayrıca bir kısım idari ve mesleki kuruluşlardan da teşekkür ve takdir belgelerim mevcuttur.
İl Müdürlüğü yazısında ayrıca performans notumun düşürülmesini sanki suçlayıcı bir unsur gibi yansıtmıştır.Ben görevimi layıkıyla yaptığım inancında ve kararlılığındayım.Bu yazıya nasıl bir savunma hazırlamalıyım?
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı olabilecek üyelere şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Ek Görevlendirme
Ek ücreti size hangi kurum ödedi? 4/B li olarak atandığınız kurum mu? Yoksa mahalli idare mi?
-
Ek görevlendirme ücretini mahalli idareden aldım.
-
Mahalli idare bütçesinden alınan ücreti kurum yetkilinizin nasıl talep edebildiğini anlayamıyorum.Size gönderilen yazıda hangi mevzuata dayanarak para talebinde bulunuyorlar?Bana bir takım yöneticilerin işgüzarlığı gibi geldi.Kendilerinin ödemediği parayı geri isteme hakları yok. Yazınızın çeşitli yerlerinde tenkis kelimesini kullanmışsınız. Sanırım tenkit demek istediniz. Tenkis: indirme,azaltma, Tenkit: eleştirme
-
Sayın Kantaroncu; konuyla ilgili cevap yazarsanız sevinirim.