Maaş haczi-sonrasında evlilik
Merhabalar;
adına banka tarafından icra takibi yapılan kişi işyerinde çalışmakta,maaşının 1/4'üne haciz konmuştur..ödeme planı 2008-20012 yılları arasında devam edecektir..bu kişi bu tarihler arasında evlenirse ve çalışmaya devam ederse maaş haczi devam eder mi? yoksa yeni (evli olarak ikamet ettiği) adrese icra işlemi uygulanır mı ? bu insanın bu borcu varken ve maaşından kesiliyor iken evlenmeye hakkı var mıdır ?
saygılar..
Re: Maaş haczi-sonrasında evlilik
arkadaşlar, aranızda yukarıdaki durumla karşılaşan, maaşında haciz varken evlenen bir arkadaş varsa bilgisini paylaşırsa sevinirim..
Haciz ücrete uygulanıyor,hayatına değil.Maaş haczi uygulanan biri evlenir,ayrılabilir,çocuğu olabilir,ölebilir.
Maaş haczi olan birinin evlenmeye hakkı varmıdır yanlış bir sorudur.
Sayın Kırcalı, cevabınızda haklısınız evet ama sanırım anlatmak isterken yanlış cümleler kurdum, bazen icra takiplerinde kayıtlı olduğunuz mahallenin polisi bile devreye girip adres teyidi için takipte bulunabiliyor, maaşın 1/4 üne haciz geldiğine göre kalan maaş ile borçlu evlenebilir, adres değiştirebilir,nikah yapar ,düğün yapar ,tatil yapar vb. konularda sormak istemiştim..
kısaca borcun tamamen kapanmadan(dosyan) bu gibi konulara adım atmak ne tür bir risk getirir borçluya,o yönünü sormak istedim..
Maaşınızın dışındaki malvarlıklarınızada haciz uygulanabilir. Örneğin evlenir ve yeni bir ev edinirsiniz. Bu evinizdeki eşyalarada haciz işlemi yapılabilir. Hayatınızı nasıl etkileyeceği sorunuza en iyi cevabı siz verebilirsiniz.:)
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Maaşınızın dışındaki malvarlıklarınızada haciz uygulanabilir. Örneğin evlenir ve yeni bir ev edinirsiniz. Bu evinizdeki eşyalarada haciz işlemi yapılabilir. Hayatınızı nasıl etkileyeceği sorunuza en iyi cevabı siz verebilirsiniz.:)
Mehmet bey mal ayrılığı rejmini sec,möbleli evde ikamet et eşya gitmesin diye,üzerine ev araba alma eşinin üzerine al ,birde ailenin evinde otura bilirsin hic olmassa annen baban eşyayı istihkakla kurtara bilir de bari.;)