Re: Yangına sebebiyet vermek
öncelikle konumla ilgilendiğiniz ve fikirlerinizi benimle paylaştıgınız için çok teşekkür ederim oguzhan bey.ben hukukun ve adaletin var oldugunu ve olması gerktiğini düşünüyorum.size bir kaç sorum olacak fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.öncelikle taksirli suçlar 3 kısımda inceleniyo
1.bilinçli taksir 2.basit taksir 3. kast
biz çalışmak için gittigimiz evin çatısında istiyerek yangına sebebiyet vermedik ve kaza ile oldu. bu neticede bizimde bir sürü malzememiz yangın esnasında yandı ve bizde en az madur olan kişi kadar zarar gördük
itfaiye tutanagında yangının kaynak makinasından çıkan kıvılcımdan çıktıgı tutanaklarında var. ve bu dogru
bizim kaynak makinasından çıkan kıvılcımları kontürol altına alma gibi bir şansımız yok elimizle tutupta kıvılcımların aşagı düşmesini nasıl önleyebilirizki.
iş esnasında çatı sahibide yanımızdaydı ve oda bizimle beraber çalışıyodu
olay olduktan sonra itfaiye yangını söndürdü polis ifade almak için bizi karakola çagırdı madur olan kişiyide çagırdı ve şikayetçi olmadıgını söyledi.ama daha sonra bizi mahkemeye verdi. çatısında çeyiz eşyalarını bulundugunu ve maddi zararının çok oldugunu söyledi. çatı içerisinde çeyiz felan yoktu. kim çatının kullanılmayan bir yerin toz toprak olan bir yerde çeyiz saklar bunlar yalan. ozman çatıda kasasının oldugunu ve kasanın içinin para oldugunu mücevher oldugunu da söyleyebilir.böyle bi mantıkmı var böyle bi adaletmi olur. şuanda magdur çatısını yaptırdı çatı masraflarının büyük bi kısmınıda belediye ve kaymakamlık zaten karşıladı. üstelik benim orda kalan malzemelerimi kullanıp enerjisinide taktırdı .açıkcası adam bu işten kazançlı çıktı ve bizden para koparmaya çalışıyor. ben bir çok avukatada danıştım ve bu işin avukatlık bir mesele olmadıgını bu işten bişey çıkmayacagını söyledi ve boşuna avukata masraf etmememi söylediler o yüzdende avukat geregi duymadım. bunu söyleyen 24 senelik avukat. tazminat davasını açabilmesi için zararın giderilmemesi gerekmekteymiş. eger zararı karşılanmışssa tazminat davası açamazmış bu dogrumudur.bu işin sonucu olarak 3. ay hapis cezası alabilecegimizi onunda paraya çevirilecegi ve kararın gizli tutulması taktirde para cezasınında ortadan kalkacagını söylediler. benim orda kalan malzemelerime karşılık ben de o kişiyi icraya verdim elimde olay günü kesilmiş faturası bulunmakta icra işleminin durdurulması için itirazda bulundu ve hukuk yolu açıldı. o itirazında yangınla beraber enerji malzemelerininde yandıgını idda etmiş . ama malzemeler yanmadı ve halen çatısında benim malzemelerimi kullanmakta. bunu bilen ve gören bir çok şahidim var. ve elimdede faturam var . en önemlisi kendinde bulununan malzemenin bu bölgedeki tek bayisi benim. ve yandıgını idda ettigi malzemelerde demir malzeme ve dolaysıyla yanıcı bir malzeme degil.bunların yandıgını ıspatlayamaz ben bu malzemelerimin parasını geri alabilirmiyim elimde senedi yok sadece faturası var ve üst kısmı imzalı. oguzhan bey cevaplarsanız sevinirim hayatınızda ve okulunuzda size başarılar dilerim
benim sormak istediğim taksirli suçlarda ceza almadan dava kapanabilirimi
--------------------------------------------------------------------------------