Muhasebecinin Görev İhmali
Merhaba benim sorunum şu; muhasebecimin dükkanım son 3 aylık vergi işlemlerimi yapmaması sonucu yaklaşık 5 bin ytl ceza yedim bunları her ay düzenli yaparken son 3 ayı yapmamış halbuki bi sorunumuz yoktu ve benden norter tastikli vekaletname aldı ve işlemlerimi yürütme karşılığı hakettiğini düşündüğüm ücretini tahsil etti ancak bi kaç ay sonra bana dediki vergi cezan var ne cezası dedim dedi beyannemeleri vermedik o yüzden ceza yedin onun yapması gereken bi işti ve yapmadı ben şimdi avukat tutsam dava açsam mantıklı olurmu başka bi muhasebeci arkadaşım durumu biliyo ve dava aarsam kazanabileceğimi söyledi ama o muhasebeci gözüyle meslektaşının suçlu olduğunu düşünerek konuştu bide sizden fikir danışmak istiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim
Re: Muhasebecinin Görev İhmali
Alıntı:
ae_dgr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba benim sorunum şu; muhasebecimin dükkanım son 3 aylık vergi işlemlerimi yapmaması sonucu yaklaşık 5 bin ytl ceza yedim bunları her ay düzenli yaparken son 3 ayı yapmamış halbuki bi sorunumuz yoktu ve benden norter tastikli vekaletname aldı ve işlemlerimi yürütme karşılığı hakettiğini düşündüğüm ücretini tahsil etti ancak bi kaç ay sonra bana dediki vergi cezan var ne cezası dedim dedi beyannemeleri vermedik o yüzden ceza yedin onun yapması gereken bi işti ve yapmadı ben şimdi avukat tutsam dava açsam mantıklı olurmu başka bi muhasebeci arkadaşım durumu biliyo ve dava aarsam kazanabileceğimi söyledi ama o muhasebeci gözüyle meslektaşının suçlu olduğunu düşünerek konuştu bide sizden fikir danışmak istiyorum lütfen yardımcı olursanız sevinirim
Maalesef vergi kanunlarımıza göre vergilendirmeyi ilgilendiren özel sözleşmeler vergi idaresini bağlamaz. yani vergi kanunlarına göre muhasebe işlerini yapmak zorunda olanda beyannameyi vermek mecburiyetinde olanda sizsiniz. Bütün cezalarda sizin adınıza kesilir. Sizin o cezaları yasal olarak muhasebeciden talep hakkınızda yoktur. Ancak muhasebeciyi bağlı bulunduğu muhasebeciler odasına şikayet edebilirsiniz. Dava açma aşamasında muhasebeciler devlet memuru statüsünde değerlkendirilirler. Görevleri ile ilgili konularda öyle hemen dava açmanızda mümkün değil. Muhasebecinizin de böyle niye davrandığını anlayamadım. Hiç kimse bir başkasına durup dururken bu şekilde bir zarar vermez.
Selçuk Gülten
S.M.Mali Müşavir