Senetsiz alışveriş,ödemeyi başkasına yaptım,o ödememiş
Bi arkadasım aracılıgıyla mobılya aldım mobılya aldıgım kişide arkadasımın arkadası oluyor alırken herhangı bır kagıda ımza atmadım senette vermedım Odemelerınıde arkadasıma yaptım oda paraları kendı almıs odeme yapmamıs benı aradılar borcunuzu odeyın dıye ama benım borcum yok ıcraya verecez dedıler bole bısey yapabılırlermı
Re: Senetsiz alışveriş,ödemeyi başkasına yaptım,o ödememiş
Etik açıdan düşündüğünüzde siz borcunuzu esas alacaklı kimseye ödememişsiniz, satıcının burda ne günahı var, siz satıcıya ödeme yapıp borcunuzu kapatacaksınız arkadaşınızdan alacaksınız. satıcı malı verdiğini şahitle ispat edebilir veya size fatura kesebilir.Sizin demeniz alacaklı olduğunuz bir şahsın parayı başkasına verdim sana verecekti vermemiş sanada borcum kalmadı gibi mantık dışı bir olay olarak görüyorum.
Alacaklı dedı, sen ver ben ondan alırım. Şımdı de benden istiyor parayı. Boyle şahıtle olacaksa x kısıden 2 tane yalancı sahıtle bende para talep edebılırım anlamına gelıyor.
Mal teslimi ayrıdır, para verme ayrı bir olaydır. para vermede belli bir miktar sınırı vardır siz kalkıpta x şahsına 1 milyar verdim deyip bunu 2 şahitle ispat şansınız yoktur.