İcra Takipte Emar(Emniyet Araştırması)
Merhaba
Kiracım 7 aylık kira,7 aylık elektrik parası ve 7 aylık apartman aidatı nı ödemeden evi boşalttı banatelefon açarak "Antalya/Serik' te bir inşaatta" çalışamaya gideceğini söyledi.Şimdi kendisine hiç bir şekilde ulaşamıyorum.Kiracımın herhangi bir sabit işi yok.Nerede iş bulursa orada çalışıyor.İcra takibi başlattım adreste bulunamadı.Emar başlatmak istiyorum.Benim elimde borçluya ait kendi imzaladığı senet,isim soyisim,baba adı,tc kimlik no,vergi no,kendi ve eşinin cep telefon numaraları var.Ama gerçekte Antalya/Serk'e mi gitti bilmiyorum.Bu bilgiler doğrultusunda başlattığım icra takip işlemine emar yaptırma ve sonuç alma imkanın varmı.Şimdiden saygılar teşekkürler 7.yılınız kutlu olsun...
Re: İcra Takipte Emar(Emniyet Araştırması)
Birkaç gün önce profilinde "avukat adayı" olduğunu belirten,bu nedenle de kısaltma yaparak sorusuna yanıt verdiğim konunun,bu konuyu okuyan üyelerce benzer forumlarda "emar yaptırmak istiyorum" biçiminde cümleleri gözüme çarpmaya başladı.Siz de buna ilişkin yeni bir başlık açmışsınız.
Bu konuda şunu belirtmem gerekiyor;
Emniyet araştırması,kişinin bazı verilerine dayanarak adres ve kimlik bilgisi sorgulamasıdır.Bunun gibi trafik,vs.. gibi birçok yere bu sorgulama için icra dosyasına talep açılabilir.
Kısacası bu,borçluya ulaşmanın olağanüstü,yeni ve kesin bir yolu gibi algılanmamalı.
Üzülerek söylüyorum fakat bu denli yoğun bir algılama,hukuki işlemleri vekalet vereceğiniz bir avukattan hukuki destek almadan yürütmeye çalışmanın trajikomik bir sonucu.