Iyiki Varsiniz Teşekkür Ediyorum
Öncelikle bu sitede olan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.sizlerin bana göstermiş olduğunuz doğrultuda hareket ettim ve davalarımı kazandığımı düşünüyorum.
Davamın ne olduğu yine bu iletilerimde yazılıdır.Kısaca soruşturma geçirdim(657 sayılı devlet memuruyum).Soruşturma sonucu disiplin cezası aldım eködemem kesildi,ikramiyelerim alında bir başka ile görevlendirildim 1,5 yıl burada görevli iken tayinimi aynı bu yere çıkarttılar.kamu davası açıldı beraat ettim.Sonrada ben ben bölge idare mahkemesine 2 dava açtım kararların iptali ve tayinimin durdurulması için.ve çok şükür onlarıda kazandım henüz 3 hafta oldu.
Sorularım şöyle;
1-Eski yerime tekrar dönebilirmiyim ve nezaman dönerim ?
2-1,5 yıl burada görvliydim bu süreler için ücret talep edebilirmiyim,eködeme
ikramiyelerimi alabilirmiyim ?
3- Ben ildışında iken eşim doğum yaptı (Eşimde Devlet memuru)yeni doğanla
birlikte 3 çocuğum var şuanda,çocuklarıma eşim ve ben haricinde bakacak kimsemiz olmadığından mecburen ücertsiz izin aldım mazeretimide bu yönde beyan ettim.Talep edersem bu üceretide alabilirmiyim.
4- Tazminat davası açabilirmiyim hakkım varmı.
Bilmediğim başka haklarım varsa bu konularla ilgili bana tekrar bilgi verirseniz çokmemnun olurum.
Ayrıca davaları kazdığımdan dolayı, geriye dönmem için benim yapmam gereken birşeyler varmı yoksa beklemelimiyim
Vereceğiniz çok değerli bilgiler için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Re: Sizlere Teşekkür Ederim
https://www.hukuki.net/forum/editpost...tpost&p=247621
Şu linki kullanıp ,tamamı büyük harfle yazılmış iletinizi düzenlememezseniz korkarım bu konu silenecek.
Hukuki Net Te Teşekkür Ederim
Saygı değer hukukçu arkadaşlar.
Önceleikle bana ve dava ma gösterdiğiniz ilgiye teşkkür eder,bu çalışmalarınızın devamını dilerim.
Sizlerin bana göstermiş olduğunuz yolda ilerledim ve sanırım davalarımı kazandım,ancak bazı sorularım var,Ben bir soruşturma üzerine yüksek disiplin kuruluna sevk edildim.Burada bana kademe ilerlemesi cezası,başka ile görevlendirme(süresiz) eködeme ve ikramiyelerden men.cezaları verildi.Akabinde ben 1 bölge idare mehkemesine dava açtım.Bu esnada hakkımda kamu davası açıldı beraat ettim.Kendi açtığım 3 dava da yürütmeyi iptal davası red edildi.disiplincezasına itirazım kabul edildi ve davayı kazandım.Tayinime itirazettim ve kazandım.yani karşıtarafın ve benim açtığım tüm davalar lehime sonuçlandı.sorularım şöyle;
1-Davaları kazandıma göre eski yerime dönebilirmiyim.Dönebilirsem ben bu aşamada ne yapmalıyım?
2-Alamadığım yani benden kesinti yapılan ücretlerimi labilirmiyim.
3-Yaklaşık 1,5 aydır başka ilde sürgün yaşıyorum bana verilen yazıda ise x ile görevlendirildiniz yazıyordu,1,5 yıl sonunda da bana tayinimim bu x ile çıktığına dair yazı verdiler artık kadromun bu ilde olduğunu söylediler.1,5 yıldır görevli olduğum bu ilde gecici görev yolluğu alabilirmiyim.
4-eşim de devlet memuru ben sürgünde iken birde bebeğimiz oldu.ayrıca 2 tanede 5 ve 6 sınıfa giden çocuğum daha var hepimiz madur olduk yapmadığım suçlama yüzünden vede sonunda aklandım burada ben tazminat davası açabilirmiyim açarsam ne yapmam lazım.
Vereceğiniz cevaplara şimdiden tekrar teşekkür ederim.
SAYGILARIMLA