Sigorta pirimlerinin eksik ödenmesi
Çalışmakta olduğum iş yeri kırizi bahane ederek ödemekte olduğu sigorta pirimlerini 15 gün olarak ödemektedir. Bu konuda ne yapılabilinir.
Ayrıca gelen bir reklamasyon bahane edilerek ödenmekte olan vergi iyadeleri odenmemektedir. Bu konuda ne yapılabilinir.
Teşekkürler.
Re: Sigorta pirimlerinin eksik ödenmesi
Prim ödenmeyen günlerde çalıştığınızı belgelerle ıspatlayabilmeniz durumunda,bölge çalışma müdürlüğü ve SGK ya ihbarda bulunabilir,bu nedenle sözleşmenizi sona erdirip,diğer şartlar da sağlanıyorsa kıdem tazminatı talep edebilirsiniz.
merhaba ben bir tekstil firmasında 5 ay dır çalışıyorum aralık primleri 21gün yatırılmış bayrama denk geldiği için 4gün tatil taptı buna krşılık 9 gün eksik yatmış iş verenin buna hakkı varmıdır. 2. soru- aile geçim indirimi de ödenmiyor neden ödemiyorsunuz dediğimde maaşını asgari ücretten vereyin ödeyeyi dedi ben 850 tl alıyorum ama herhangi bir belge yok . bu iki konu için şikatet etsem ne gibi bi kazancım olur. işten çıkartılsam tazminat alırmıyım cevap verirseniz sevinirim acil
İyi günler.Patronum öncelikle başka bir işyeri adı altında çalışıp beni o firma üzerinden sigortalı gösterip primlerimi yatırıyordu.Geçen ay o firmadan ayrılıp kendi işyerini kurdu ve benide o firma üzerinden sigortalı göstermeye başladı.Önceki firmadan çıkardığında, evraklar tam hazır değilmiş ve bazı sorunlar çıkmış.Şubat ayındaki sigortam yatırılmış ancak Ocak ayında sigortam 11 gün yatırılmış (21-31ocak arası).Öncelikle sorum, yatırılmayan günler bir sonraki ay yatırılabilir mi? Cezalı da olsa yatırılma gibi, ya da o yatırılmayan günlerin parası bir sonraki aya ilave edilip o şekilde de prim yatırılma olabilir mi? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
Ilginiz Ve Yardiminiz Için Teşekkürler...