Sigorta şirketi ile ihtilaf
herkese merhaba.
sizlerden anadolu sigortanın benden istediği bedel hakkında yardımlarınızı istirham edeceğim.ve şimdiden teşekkür ediyorum.
17 şubat 2007 tarihinde maddi hasarlı bir trafik kazası yaşadım.karşı taraf bana her türlü sigortasının olduğunu ve maduriyetimin karşılanacağını söyledi.jandarma çağırıp tutanak tutturduk.karşı tarafın sigortasını arayıp olayı bildirdik.ve ertesi gün exper arabayı gördü ve tamirciyle pazarlık yaptı.parçaları sigortanın göndereceğini,diğer masraflar için 450 ytl hesabıma yatıracaklarını söyledi..
aslında bu olanlardan benim hiç bir haberim yok.ben sadece arabayı tamirciye bıraktım.10 gün kadar sonra sigortayı aradığımda olayın karayolu dışında olduğu gerekçesiyle(mıcırlı bir maden ocağı yolu) dosyanın reddedildiğini söylediler.
ben durumu karşı tarafa bildirdim.ve tamirciye olan 450 ytl yi onlar ödedi.ve aradan 13 ay sonra mart 2008 de 800 ytl parça ücretini tahsil için hakkımda dava açılmış olduğunu tesadüfen öğrendim(adresim değiştiği için tebligatlar eski adrese gitmiş) anadolu sigortanın avukatıyla yaptığım görüşmede mahkemenin bilirkişi tayin ettiğini ve 30 ocakta son mahkeme olduğunu ve 1580 ytl karşılığında anlaşabileceğimizi söyledi.
bu durumda ben ne yapmalıyım.anadolu sigorta parçaları tamirciye bıraktığını söylüyor ama bunlar tamamen benim bilgim ve rızam dışında cereyan etmiş.bu ödemeyi yapmalımıyım ve bana vuran araç sahibine dava açmam için zaman aşımı aşılmışmıdır.tutulan zabıtta benim suçsuz olduğum açık ve net.
biraz uzun oldu ama derdimi ancak anlatabildim.yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Re: Sigorta şirketi ile ihtilaf
arkadaşlar durumum çok mu vahim?
Alıntı:
tutulan zabıtta benim suçsuz olduğum açık ve net.
Sayın ismailsaha,
Zaman aşımı henüz söz konusu değil, siz de elinizdeki belgelerle bir avukattan profesyonel yardım alınız derim.
Geçmiş olsun.
Saygılarımla,
sevgili deniz cevabın için çok teşekkür ederim.
ancak anadolu sigorta neden sigorta ettiği kişiden değilde benden tahsil yoluna gidiyor.sonuçta ödemeyi onun adına yapmış.bir avukatları duruşma öncesi 1580 ytlye anlaşabileceğimizi,duruşma sonrası bunun 2000 ytlyi geçeceğini ifade ediyor.bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.
Sayın ismailsaha,
Anlattıklarınzdan anlayabildiğim kadarı ile eğer, tutanak dediğiniz gibi ise mağdursunuz. Bu durumu ıspatlamak da sizi aşıyor sanırım, o nedenle profesyonel yardım almanız gerektiğini belirtmiştim.
En azından madem mahkemeden artık haberdarsınız, burada anlatmış olduğunuz gibi anlatınız, elinizde somut delilleriniz de olsun; Kaza Tespit Tutanağı, ödenmeye dair fatura/makbuz vs gibi...
Hukukçu değilim, o nedenle size hukuki anlamda yardımcı olamam!
Saygıyla,