Babamın vefatı üzerine miras hk.da
Merhabalar,
Forumlarda arastırma yapmama ragmen kendi konuma uyabilecek bir soruya rastlayamadım.
Hikayem oldukca karısık; Annem ile babam 4 yasındayken ayrıldılar ve babamın ilk esinden 5 cocugu vardı. İlk esinden de cok seneler once bosanmıstı. Mallar ile ilgili konular olunca hem ilk esi hemde cocukları "babamızın bize bırakabileceği birsey yok kendisine biz bakıyoruz" dediler seneler önce. Ayrıca annemizin arsaları vardı babamın üzerindeydi sonra annemin üzerine yaptı dediler. Hal boyle iken yıllarca benim babamdan daha dogrusu cocuklugumdan beri bir para talebim olmadı. 2 hafta önce babamın ilk eşi vefat etti 1 hafta oncede babam vefat etti. Oturdukları ev de sanırım ilk esinin üzerineydi.
Sormak istediklerim ki yanıtlarsanız cok cok memnun olurum;
1-Babamın üzerinde bulunan malların arastırmasını nasıl yapabilirim?
2-İlk esinden ayrıldıktan sonra malları eşinin üzerine yapması adil midir? Mal taksiminde bu benim icin bir hak niteligi tasır mı? Sayet yanıtınız evet ise nasıl arastırma yapmam lazım?
3-Cocuklarının üzerine babam ölmeden önce (beklenen bir durumdu) mal taksimi yapılmıs olabilir mi? Sayet olabilir ise ne sekilde bir yol izlemeliyim? Ve kazanan taraf olabilir miyim?
Kısaca özetle; bu sekilde bir hak iddia etme hakkım var mı yok mu?
Yardımlarınız icin cok cok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Re: Babamın vefatı üzerine miras hk.da
sn ygur ben bi hukukcu değilim fakat babam vafat ettiğinde izlediğim yolu size anlatayım :ilk yapmanız gereken veraset ilanı yani babanızın vefat ettiğine dair bi belge ve bu belgeyle tapuya gidip babanızın neyi olup olmadığını öğrenebilirsiniz.fakat babanızın ölümünden önce eski eşi ve çocuklarına yaptığı bağaşlara bişey yapabileceğinizi sanmıyorum çünkü babam ölmeden önce 2 kardeşime tarla bağaşladı ve kalan malıda annem dahil 4 e bölündü.umarım yardımcı olmuşumdur saygılar