Haksız yere fesih ne yapılabilir
Merhaba
10,03,2008 tarihinde basladığım işimden 06,10,2008 tarıhınde iş akdim herhangi bir neden gosterılmeksızın feshedıldı. ihbar tazmınatım odendı. Bende 1 aylık ıtıraz surem dahılınde işyerıme işe iade davası actım.Öncelıkle işe iade davası actığım şirketimin çalısan sayısını gosteren evrakta iş yerınde 34 kişinin çalıstığı gorunuyordu aama bugun durusmada oğrendiğim kadarıyla iş yeri avukatı iş yerınde 30 kişi çalısmadığını soylemıs eğer benım işten cıkarıldığım aynı ay içerisinde bır cok kişi daha işten cıkarılarak sayı dusurulmusse bu konuda neler yapabılırım? ıkıncı olarakta ayrıldığım iş yerıne fazla mesai ucretlerımle ile ilgili olarak da dava acmayı dusunuyorum. 7 aylık çalısma surem boyunca turizm iş kolu nedenıyle hafta sonlarıda dahıl olmak uzere 300 - 400 saat arasında bır mesai fazlam var. bunu talep etmek için davanın sonucubeklemem daha doğru olurmu.( birde dikkatimi ceken bır durum soz konusu ben işten cıktıktan sonra ssk pirimlerimi kontrol ettiğimde son aylarda maasımın artığını gordum ama tarafıma herhangı bır artıs yansıtılmadı bunun nedenı ne olabılır. fazla mesaıı ucretı olarak yansıtmıs olabılırmı. )
yardımlarınız için şimdiden tesekkur ederim
Re: Haksız yere fesih ne yapılabilir
Önemli olan iş akdinizin feshedildiği tarihte işyerinizde 30 işçinin çalışıyor olmasıdır, daha sonraki işçi çıkarmalar davanın seyrini değiştirmez. Fesih gerekçesi belirtilmemişse ve ayrıca haklı bir neden bulunmuyorsa, yapılan fesih işlemi bizatihi bu nedenle geçersizdir, açtığınız işe iade davası kabul edilir.