İstifa etmem isteniliyor ne yapmalıyım
Sayın hukuki net yöneticileri ve değerli üyeleri ;
2 yıl 1 ay süresince fabrika ve anamerkezi İstanbul olan bir şirketin Anadolu satıs sorumlusuyum.
Çalıstıgım firma Anadolu satıslarının ıyı olmadıgını söyleyerek İstanbula tasınmamı ıstemekte Ailevi nedenlarimden dolayı İstanbul a tasınamayacagımı firma yetkililerine bildirdim kendileri daha once kullanmıs oldugum fırma aracını ıstemıslerdı bunu gecen aylard teslim ettim. Şimdi ise benden İstifa etmemi istiyorlar.ibraneme ve istifamı imzalamamı ıstiyorlar söylediklerine göre tazminatımı bu imzaları attıktan sonra ödeyeceklerini belirttiler.
Şuan gecenseneden kalan 2007-2008 izinlerimi kullandırıyorlar 12 ocak 2009 da izin sürem bitiyor o zaman istifa ve ibranememi imzalamamı istediler ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız cok sevinirim.
Şimdiden teşekkur ederim..
İYİ ÇALIŞMALAR.
Re: istifa etmem isteniliyor ne yapmalıyım
Bildiğim kadarıyla yasal açıdan istifa etmenizi gerektiren bir durum yok. Size tavsiyem tazminatınız ve tüm diğer yasal haklarınız tam olarak ödenmeden ibranameyi imzalamamanız yönündedir. Ancak karar elbette size kalmıştır.
Saygılarımla,
Gökhan Savaş Tolu
gökhan bey ilginize tesekkur ederım.bende tum haklarımı almak ıstıyorum tabii fakat bana soyledıklerı istifanı vermezsen bız senı gelmedı gostererek tazmınatsız atabılırız dimekteler bende anadoluda yasamaktayım ıs yerım yazdıgım gıbı ıstanbulda bu sekılde orada girisim gözükmuyor benı gelmedı olarak gösterip atabilirlermi ?
SAYGILRIMLA...
Alıntı:
comeon38 rumuzlu üyeden alıntı
gökhan bey ilginize tesekkur ederım.bende tum haklarımı almak ıstıyorum tabii fakat bana soyledıklerı istifanı vermezsen bız senı gelmedı gostererek tazmınatsız atabılırız dimekteler bende anadoluda yasamaktayım ıs yerım yazdıgım gıbı ıstanbulda bu sekılde orada girisim gözükmuyor benı gelmedı olarak gösterip atabilirlermi ?
SAYGILRIMLA...
O takdirde mesele farklı bir boyut kazanıyor. Çalıştığınız firma sizi gelmedi gibi göstererek atarız dediğinde ve bu gerekçeyi göstererek sizi işten attığında, siz de İş Mahkemesi'ne müracaatla konuyu tüm açıklığıyla izah ettiğinizde, gerekçeler dava dilekçenizde görüldüğünde, firmanın siz geçmişe yönelik 6-7 ay girişiniz görülmemekte iken sizi neden o tarihte işten atmadığı ve fakat şimdi atmaya tevessül ettiği haklı sorusu ile karşı karşıya kalmayacaklar mı ? İşvereninize bu durumu da hatırlatmanızı öneririm. İş Mahkemeleri ve hakimleri haklıdan yana olacak ve adaletin doğru tecelli etmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. En doğrusu konuyu yüce Türk yargısının ve onun değerli yargıçlarının takdirlerine bırakmaktır düşümcesindeyim.
Saygılarımla,
Gökhan Savaş Tolu
Anadolu yakasında bir işyeri -şube-büro var mı?Yoksa merkeze bağlı olarak Anadolu yakasında ,merkeze hiç gitmeden mi çalışıyorsunuz?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anadolu yakasında bir işyeri -şube-büro var mı?Yoksa merkeze bağlı olarak Anadolu yakasında ,merkeze hiç gitmeden mi çalışıyorsunuz?
Sayın yetkili Anodolu derken İçanadolu demek istedim.İşe alınırken bana İçanadoluya teknıkservis ve pazarlama bürosu acacaklarını solemıslerdı fakat 2 sene boyunca homeofis olarak hizmet verdim.İstanbula yaklasık 2 ayda bir sadece kurs ve yeni çıkan ürün tanıması için gidiyordum.
sevgili yöneticiler izin günüm bitmek üzere lütfen yardim (fikir) edin !!!
Re: İstifa etmem isteniliyor ne yapmalıyım
izin sürem bitti firma personel mudurune ıstıfa etmeyecegımı soyledım . pesonel muduru tamam kanuni yollarda halledelim ozaman diyarek bana bir kağıt gönderdi kağıtta aynen sunlar yazıyor ;
gönderdiklari tebligatta ;
şuan calıstıgım sırketten aşka bir şirkete nakledilmesi diye yazıyor.
personel mudurunun bana soyledıgı bu tebliğiyi kabul etmeyip 4857 sayılı kanunun 24/2 maddesi geregince tazminatımın odenıp işime son verilmesini
diye bır yazı yaıp imzlamamı ıstıyor ne yapmalıyım lutfen yardım edın acil bekliyorum . :(
Bahsedilen değişikliği kabul etmiyorum yazıp,alındığına dair bir kopyasını da alarak müdürünüze verin.Bekleyin onlar ihbar süresine de uyarak sözleşmenizi sona erdirsin.
alındıgına daır bır kopyası derken anlayamadım.bu sekılde yazıp ımzalarsam tazmınat hakkı doğuyormu .