-
Boşanmak istiyor
öncelikle slm, 3,5 yıllık evliyim 3 ay öncesine kadar beraber yaşıyorduk eşimle, bir gün halasına gitti 3-5 günlüğüne geri geldiğinde kafası dolmuş şekilde onu halası babası doldurmuş, boşan kendine bakarsın diye, ama annesi boşanmamızı istemiyor, çocuğumuz yok, 1 hafta kaldıktan sonra tekrar gitti gidiş o gidiş, halasının yakınlarında tek başına ev tutmuş birde çalışıyor babası izin vermiş ev tutmasına, babası çok sorumsuz, eve gelmeye yanaşmıyor, diyorumki bir dilekçe versem eşimin aklını yıkadılar geri gelmesi için polis veya jandarmaya gitsem olurmu. (KUSURA BAKMAYIN NASIL ANLATACAĞIMI BİLEMİYORUM ONUN İÇİN KARIŞIK OLMUŞTUR) henüz boşanma davası açılmış değil, babası ona, ben dilekçeyi veririm demiş ama dedim ya sorumsuz, dava yok ortada ama açıcam diyor. ne yapmam lazım ben boşanmak istemiyorum o istiyor.:(
-
Re: Boşanmak istiyor
IV. Terk
MADDE 164.- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz.
Öncelikle yukarıda belirttiğim maddeyi inceleyin.Eşinize hakim aracılığı ile ortak yaşadığınız konuta dönmesi için ihtar göndertin-ki dönmezse kusurlu taraf kendisi olsun.Şayet gerçek neden olarak başkalarından aldığı akıl ile sizden boşanmaya kalkıyorsa boşanma aşamasında yine başkalarından alacağı akıl ile sizden maddi istemlerde bulunması da muhtemeldir.
Ayrıca siz boşanmak istemiyorsanız boşanma kolay kolay gerçekleşmeyecektir.Çünkü kanunlarımıza göre taraflardan biri istemedikten sonra boşanmak gerçekten güç ve davalar senelerce sürüyor. En kötü ihtimalle eşiniz davayı açtı diyelim sizden boşanabilmesi için sizin buna neden olan kusurlarınızı kanıtlamak zorunda. Kanıtlayamazsa ve siz de ben boşanmak istemiyorum derseniz eşinizin açtığı dava hakim tarafından red edilecektir. Davanın red'dinin kesinleştiği tarihten itibaren 3 yıl geçmesi gerekir ve bu süre zarfında hala bir araya gelememişseniz eşiniz 3 yıllık fiili ayrılık gerekçesi ile tekrar dava açar.Bu açmış olduğu davada da boşanma kararı çıkar ama tabiii tek celse de değil. Ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin.Boşanmak gerçekten zorlu ve yıpratıcı bir süreç olduğu için belki eşiniz böyle bir yola çıkmadan önce vazgeçip evine de dönebilir.
-
Re: Boşanmak istiyor
Ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin.Boşanmak gerçekten zorlu ve yıpratıcı bir süreç olduğu için belki eşiniz böyle bir yola çıkmadan önce vazgeçip evine de dönebilir.[/QUOTE]
saol abicim bu son sözleri umarım allah söyletmiştir, biraz olsun ferahladım teşekkür ederim.