Kiralık araçla alkollü kaza 0.33 promil
arkadaslar 28.10.2008 tarihinde kiraladıgım aracla aynı gün icerisinde kaza yaptım kanımdaki alkol oranı 0,33 cıktı. 1 bardak bira icmistim tutanagı hazırlayan polis bana hicbirsey cıkmaz 0.50prolmilin altında demisti ama simdi kaskoyla sorun yasıyorum alkoolü arac kullanımlarında yapılan kazalarda kasko ödeme yapmaz diyolar.. internette inceledigim kadarıyla alkollün kazaya etkisi olup olmadıgının incelenmesi gerektigini anladımm (cünkü olay keskiin virajda ve ıslak hava kosulunun etkisi nedeniyle aracı kaydırmamdan ibarettir aynı yerde baska bir aracta kaza yapmıs onun arabası da kaymıstır tutanaklarımda var bende kayarak o araca vurdumm)ayrıyettenn arac rent a car aracıdır ama rent a car kaskosu yoktur kazada bana aracın emanet oldugunu asla kiralaladıgına dair birsey söyleme polise demisti bend e böyle yaptım aksi takdirde bütün masraflar senden cıkar demisti. simdi elinde acık senedim var ve aracta 2 gündür yatıyo benden yattıgı günlerin parasını istiyo ama ben simdi kaskoya davacı olucam yani arac daha epey bi yatıcak cünkü kasko karsılamıyo su anda buda epey bi maliyetli denk gelecek bana kasko karsılasa bile serviste parca olmadıgını beklemem gerektigini söylediler yani servisle rent a carcı ortak calısıo herhalde benim yapmam gereken nedir (1)kasko sirketine dava acarsam davayı kazanabilm olanagım varmıdır cünkü kaza alkolün etkisyle deildir bunu kanıtlamam gerekir elimdede belgeler vardır (2)rent a carcının bana yapmak isteedigi bir ückagıtcılık varmı yoksa o yattıgı günün parasını alması yasalmı? ückagıtcılık varsa da nasıl bir cözüm bulmalıyım