Davayı özellikle bana açtırmasında ne çıkarı olabilir?
Boşanmak üzereyim bu konuyla ilgili pek çok sorunum sizler sayesinde halloldu.Fakat şimdi kafama eşimin neden ben davayı açıyım diye beklediği takıldı.Nihayetinde terk eden haber alınmayan ve beni istemeyen o.Ben bayan olduğum için davayı açınca bazı haklarımdan feragatmı etmiş oldum.Davayı benim açmam ona ne yarar sağlar acaba?ve istediğinide yaptırdı dava açtım ve ilk duruşma 13 ocakt.değerli bilgilerinizi bekliyorum?
Re: Davayı özellikle bana açtırmasında ne çıkarı olabilir?
sn. esgülhan,
boşanma davasını kimin açtığı önemli değil. bu davalarda (özellikle nafaka, maddi ve manevi tazminat taleplerinde) önemli olan husus, boşanma sürecine gelinmesinde hangi eşin kusurlu veya daha kusurlu olduğudur. anılan husus özellikle tanık beyanları ile ispat edilebilecek konulardır.
bu nedenle dava açanın önemi olmamakla birlikte davadaki beyanlar, söylemler önem arzeder.
esen kalın.
Kamuoyunda boşanma davası açan tarafın birşeyler kaybedeceğine dair bir yanlış inanç vardır.
Anlaşmalı boşanma davası dışında davayı açan taraf karşı tarafın kusurunu ispatlamalıdır. İspatlarsa boşanma olur ve nafaka/tazminat talepleri karşılanır.
Karşı tarafın boşanmaya neden olan kusurunu ispatlayamazsa dava reddedilir.
Yani eşinizin boşanma davası yaygın inancın tersine açması sizin lehinize değil aleyhinize olurdu.
Anlaşmalı boşanma seçeneği de her zaman mevcut.
İlgi ve alakanıza çok teşekkürederim saygılar sunuyorum...