Firardayken SSK kaydı yapılabilir mi?
Arkadaşlar bu sorun şuanda firarda olan veya firar etmeyi düşünen herkesi birinci dereceden ilgilendiriyor. Çünkü çoğu kurumsal şirket SSK'yı şart koşuyor. Bu yüzden bu süreçte bu işi çözmenin bir yolunu bulmuş üyeler varsa lütfen bizimle görüşlerinizi paylaşın, çünkü bu işe girerememizin en temel nedenidir. Halen Emekli Sandığı üyesi görünmemiz(ki tahminimce primlerim yatmıyor) SSK kaydı yapılmasına engel midir? Engelse, aşılabilir mi? Bizler arsız, yüzsüz, hırsız değiliz, sadece kafamıza göre bir hayat yaşama çabasındayız,zamanı gelince gidip teslim olup cezamız neyse çekerek üzülürek de olsa mesleğimize bi nokta koyacağız. Fakat bu süreçte yeni bir işte çalışmak da en doğal hakkımız. Bu yüzden ben ve benim gibilere bu konuda bi yol gösterebilen olursa çok memnun olurum.
Re: Firardayken SSK kaydı yapılabilir mi?
Alıntı:
Tangör Evren rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki olarak yapılamaz.
Teşekkür ederim Tangör Bey. peki Emekli Sandığı üyeliği mecburi midir? Yani benim şuan primlerim yatmıyor tahminimce, ben Emekli Sandığı üyeliğime son vermek istiyorum deme hakkım yok mu?
Sayın Recidivist, memuriyet görevinden ayrıldığınız tarih itibariyle adınıza kesenek yatırılmasının durdurulması ve 10 gün içinde durumunuzun Sosyal Güvenlik Kur.'na bildirilmesi lazım. Yeni işinize başladığınız zaman da yeni işvereniniz sizi bildirmeye başlayacaktır. Firar edenlerin ne zaman memuriyetten ayrılmış sayılacağı kendi özel kanunlarında yazılıdır. Bu konuda bilgim yok.
Merhaba,
ihraç edilen muvazzaflar isterlerse SSK ya, islerse bag-kura devam edebiliyor mu?
10 yıldan once ihrac edilirse yine de ssk ya devam edebilir mi?
Yurt dışında çalışmak isterse kendisi prim ödeyerek buna devam edebilir mi?
Teşekkurler
Alıntı:
Recidivist rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim Tangör Bey. peki Emekli Sandığı üyeliği mecburi midir? Yani benim şuan primlerim yatmıyor tahminimce, ben Emekli Sandığı üyeliğime son vermek istiyorum deme hakkım yok mu?
Hem SSK'ya hem de Emekli Sandığına aynı anda üye olamazsınız. SSK'ya kaydınızı yapmaya çalıştıklarında Emekli Sandığına kayıtlı olduğunuz ortaya çıkar. Bu da sizin için sorun yaratır. Emekli Sandığına üye iken SSK'ya üyelik gerektiren bir işte çalışamazsınız.
Ordudan ilişiğiniz kesilene kadar devlet sizin adınıza Emekli Sandığına primlerinizi yatırmaya devam eder. İlişiğiniz kesildiğinde prim yatırma sona erer. Emekli sandığından size yazı gelir; "toplu paranızı almak istiyor musunuz?" diye. Size bir belge gönderirler, onu geri gönderip paranızı alabilirsiniz. Ama devletin, sizin firar sürenizde yatırdığı miktar, toplu paranızdan kesiliyor sanırım. Ayrıca bildiğim kadarıyla emekli sandığında kalma hakkınız da var.
Ancak ilişiğiniz kesilmeden yakalanmanız veya teslim olmanız durumunda mahkeme sizi göreve iade ederse, firar süreniz boyunca devletin sizin adınıza yatırdığı emekli sandığı primleri, maaşınızdan kesilecektir, bilginiz olsun.
Alıntı:
kuzgun80 rumuzlu üyeden alıntı
Ordudan ilişiğiniz kesilene kadar devlet sizin adınıza Emekli Sandığına primlerinizi yatırmaya devam eder. İlişiğiniz kesildiğinde prim yatırma sona erer. Emekli sandığından size yazı gelir; "toplu paranızı almak istiyor musunuz?" diye. Size bir belge gönderirler, onu geri gönderip paranızı alabilirsiniz. Ama devletin, sizin firar sürenizde yatırdığı miktar, toplu paranızdan kesiliyor sanırım. Ayrıca bildiğim kadarıyla emekli sandığında kalma hakkınız da var.
Ancak ilişiğiniz kesilmeden yakalanmanız veya teslim olmanız durumunda mahkeme sizi göreve iade ederse, firar süreniz boyunca devletin sizin adınıza yatırdığı emekli sandığı primleri, maaşınızdan kesilecektir, bilginiz olsun.
Firar süreci bitmiş abilerimiz bu konularda bize yol gösterirlerse sevinirim...Bunlar ayrıntı ve genlde sorulmayan konular çünkü...
Alıntı:
Recidivist rumuzlu üyeden alıntı
Firar süreci bitmiş abilerimiz bu konularda bize yol gösterirlerse sevinirim...Bunlar ayrıntı ve genlde sorulmayan konular çünkü...
Firar süren içinde bir şirkete girdiğin taktirde o şirket sana egersiğorta yapacaksa.Senden ceşitli belgeler istiyor.Askerlik durumunla ilgili ayrıca savcılıktan alınacak temiz belgesi gibi.Ben bu belgeleri alırım diyebiliyorsan siğortalanırsın.
Fakat bu belgeleri ne yazıkki firarda ki personel alamaıyor.
Cevap: Re: Firardayken SSK kaydı yapılabilir mi?
fırar olan bı kısı sıgorta yaptırdıgı zaman ev adresınden mı aranır yoksa ıs adresındende de takıp edılır mı yada calıstıgı yerede bılgı verılırmı ?
Cevap: Firardayken SSK kaydı yapılabilir mi?
En önemli sorun savcılıktan istenen adli sicil kaydı sanırım. Dr iseniz sgk dan reçetelerin dönmek ihtimali var. Ayrıca kimlik numaranızdan ES kaydıda çıkıyor.
Yapılabildiğini idda eden avukatlar dahi var ama ben yapamadım.