rihaz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Önder 71! Emniyet teşkilatı mensubuyum, nöbet görevimi ifa ederken kendisinin 4.sınıf emniyet müdürü olduğunu sonradan öğrendiğim müdürüm sivil bir şekilde nöbet noktamın yanından geçerken kendisine selam vermediğim için beni ikaz etti. Kendisini tanımadığımı ve kendini tanıtmasını istedim fakat kendisini çok iyi tanıdığımı ve işime gelmediği için tanımamazlıktan geldiğimi idda etti. Kendisini tanıtması konusundaki ısrarım üzerine müdür olduğunu söyledi ve bende selamımı verdim. Bu olaydan sonra defalarca aynı yerden geçti ve nizami şekilde selamımı verdim. Yaklaşık 2 ay sonra yine aynı noktada selam vermem için beklerken kendisini fark ettim ve yine selam vardim fakat bu defa yanına çağırarak ismimi ve sicilimi aldı, rapor tutacağını söyledi bende siz bilirsiniz müdürüm dedim. Raporunu tutmuş ve benden savunmamı istediler raporda nöbetimi oturur vaziyette, ayak ayak üzerine atarak ve elimde sigarayla tuttuğumu idda etmiş. Savunmamda bunların doğru olmadığını ilk olaydan kalan kini olduğunu beyan ettim. Olay anında ikimizden başka kimse (şahit) yoktu. Kamera görüntüleri var, görüntülerin izlenmesini talep ettim fakat görüntüler kayıtlardan silinmiş olabilir.Önümüzdeki bir iki hafta içinde dosyam disiplin kurulunda görüşülecek kuvvetli muhtemel ceza alacağım. Mantık şu; tarafların biri emniyet müdürü diğeri memur tabiki müdüre inanılıyor, böyle bir mantık varmı? Ceza alırsam izleyeceğim yol nedir? hangi kanunlara dayanarak kendimi savunmam gerekir? İlginizden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.