Meskenimi Şahsa Kiraya Verdim, Şimdi İçinde Şirket Var
Meskenimi x adlı bir şahısa kiraya verdim, iş yeri olarak kullanmaya başladı ve meskenimde y adlı bir şirket kurulmuş fakat bizim kira sözleşmemiz x adlı şahısla.Kiramı düzgün alamıyorum bir de elektrik ve su aboneliği benim üzerimde, üzerine alacaktı almadı. takibim sonucu ödemediğini tespit ettim.
Şimdi ihtarname yazmak istiyorum, ihtarnameyi x adlı şahısa mı ? Yoksa Y adlı şirkete mi yazmalıyım ?
Değerli üyeler, Lütfen bana bir ışık yakar mısınız.
Selamlarımla
Oguz Bey
Re: Meskenimi Şahsa Kiraya Verdim, Şimdi İçinde Şirket Var
Örnek 13 formuyla icra takibi yapmak tahliye için gerekli ihtar yerine geçebileceği gibi alacağınızı 30 gün içinde ödemezse size haciz yapma şansı verir. Kime kiraladıysanız ona, yani X şahsına icra takibi yapın.
Sayın sdt23 neden örnek 13 formuyla icra takibi yapmami istiyosunuz başka bir örnrkle yapamammi ?
saygılarimla
İcra dairesinde her konu için ayrı bir form vardır.
Durumunuza uygun olanları örnek 13 ve örnek 7'dir.
Bunların eski numaraları örnek 51 ve örnek 49'dur. (Artık bu sayılar kullanılmıyor.)
Başka bir formla kira alacağı için takip yaparsanız muhtemelen itirazla geri döner, boşu boşuna masraf yapmış olursunuz.
Sayın sdt23 yardımınıza çok teşekkür ederim saol.
Sayin yetkili birde Kiracı benim yazılı iznimi almadan kafasına göre bazı deişiklikler yapmış,bazı yerlerede zarar vermiş,ehliyetsiz insanlar tarafından bazı yerler delinmiş bilgisayar ve internet kablosu gecirilmiş,zarar tespitide
örnek 13 formunda varmi ? Nasıl zarar tespiti yaptıracam ? Bu soruyuda sizlerle paylaşmak istedim.Şimdiden teşekkür ederim.
Oguzbey:kızgın: :kızgın:
Alıntı:
oguzbey rumuzlu üyeden alıntı
Sayin yetkili birde Kiracı benim yazılı iznimi almadan kafasına göre bazı deişiklikler yapmış,bazı yerlerede zarar vermiş,ehliyetsiz insanlar tarafından bazı yerler delinmiş bilgisayar ve internet kablosu gecirilmiş,zarar tespitide
örnek 13 formunda varmi ? Nasıl zarar tespiti yaptıracam ? Bu soruyuda sizlerle paylaşmak istedim.Şimdiden teşekkür ederim.
Oguzbey:kızgın: :kızgın:
Eğer taşınmaz üzerinde olması gereken dışında bir dğeişiklik yapılmışsaa bir ihtar çekip 30 gün içerisinde yine eski hale getirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak tüm bu konularda bir meslektaşımdan yardım almanızı tavsiye ederim.Burada verilen bilgi ön bilgi mahiyetinde olup buradan aldığınız bilgilerle yapacağınız her türlü işlemde yanlışlık olması muhtemeldir.
Sayın Av.Ali bey ilginize çok teşekkürederim. Saol
Oguzbey
:)
Muhtarlıga bırakılan ihtarname (tebligat)
Sayın üyeler ihtarname X adlı şahıs tarafından gönderilen adreste teslim alınmayıp,kaydının bulundugu muhtarlıga bırakılmışsa kanunen teslim alınmışmı sayılır.Saygılarımla Oguzbey:deli:
İkametgah adresine teblig edilemiyen tebligat ikametgah ın kayıtlı bulundugu muhtarlıga imza karsılıgı teblig edilir ise tebligat muhtara teslim edildigi tarihte ikametgah adresine teslim edilmiş sayılır. ALINTI dır