İş yerimin önünü kapatıyor
:deli: İş yerim yol üstü bir apartmanın zemin katında. İşyerimin önünde vitrinin görünmesini engelleyecek şekilde apartman yönetisi tarafından ağaçlandırılmış.
Tüm görüşmelerime rağmen bunların yeniden düzenlenmesine izin vermeyen yöneticiye tazminat davası açabilirmiyim?
Bu konuda benim haklarım nelerdir. Lütfen yardımcı olun. Sonuçta ekmek parası kazanmak zorundayım.
Re: İş yerimin önünü kapatıyor
Konuyla ilgili Fen işleri ve zabıta ile görüştünüzmü?
Orası sizin işyeriniz olmadan önce ,o ağaçlar varmıydı?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Orası sizin işyeriniz olmadan önce ,o ağaçlar varmıydı?
Sakın düşündüğümü yazma yani ağaçların orada olduğunu biliyordun neden orayı aldın veya kiraladın neyse. Hukuk olaya öyle bakmaz yani şartlarımızı biliyordu öyleyse kabul etmeseydin yanlış bir mantık neden mi ? zaten konunun içerisine dahil olmayan hiçkimse kendince hukuka aykırı olduğu bir konuyla ilgilenmez örnek vereyim bir işe yeni başlayan birinin çalışma süresinden şikayet etmesi karşılığında işverenin şartlarımızı biliyordun girmeseydin deme hakkı yoktur, işci işe yeni girmiş olabilir fakat bu onun bütün şartları kabul edeceği ve ettiği anlamına gelmez işe girip deneyimlerini tamamladıktan sonra neyin uygun olup olmadığını anlar kaldı ki işci olmayan birinin çalışma süresine itiraz etmesi ne kadar garipse çalışan insanında buna itiraz etme hakkının olmamasını savunmak bir okadar garip ve saçmadır.
Konuya dönecek olursak yoldan geçen vatandaşın ağaçların konumuna karışması saçmadır fakat orada çalışan veya ikamet eden insanın bu konuyli ilgilenmesi son derece doğaldır.
O arkadaşa şunu söyleyebilirim ağaçlarin dikili olduğu yar özel mülkiyek alanı değilse belediyenin kontrolündedir bu konuyu yönecici mal sahibindense belediyeyle görüşmen gerekli heleki seçimlerin yaklaştığı bu makul zamanda
Alıntı:
mihl rumuzlu üyeden alıntı
Sakın düşündüğümü yazma yani ağaçların orada olduğunu biliyordun neden orayı aldın veya kiraladın ...
Sn.mihl;
önemli olan bir başkasının düşündüğünü yazmak değil,yazmadan önce iyice düşünmek,durumu doğru anlayıp,doğru yönde bilgi vermektir.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...light=a%F0a%E7
https://www.hukuki.net/forum/showthre...light=a%F0a%E7
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
verdiğiniz linklere baktım ama ne demeye çalıştığınızı anlayamadım benim yazdıklarımda yanlış birşey göremiyorum. sizin sorunuzun cevabı evet ağaçlar ben oraya girmeden öncede vardı' olsa ne diyecektiniz onun devamını getirin lütfen