merhaba..bir erkeğin 'çocuğumun annesi olduğun için senden utanıyorum!' demesi hakarete girer mi? boşanma nedenlerinden onur kırıcı davranış kapsamında değerlendirilir mi?(bu ifade kanıtlanabilir durumdadır) teşekkürler
Printable View
merhaba..bir erkeğin 'çocuğumun annesi olduğun için senden utanıyorum!' demesi hakarete girer mi? boşanma nedenlerinden onur kırıcı davranış kapsamında değerlendirilir mi?(bu ifade kanıtlanabilir durumdadır) teşekkürler
Doğrudur. Bu bir hakarettir.
Peki bu davranışı farklı zamanlarda tekrar tekrar göstermesi manevi tazminat istemeye neden olur mu? Mehmet bey ilginize teşekkürler...denizblk de size de...
Olur.....:)
"Utanmak insani bir duygu ve tepkidir.. Bunun neresinda hakaret.." derse karşı taraf, iddianız nasıl olacak. Bu işi yapmaktan utanıyorum, seninle evli olmaktan utanıyorum, bu kıyafetle gezmekten utanıyorum.. gibi söylemler.. Dikkat ederseniz burda karşı tarafa bir yakıştırma, bir sıfat atama, bir etiket yapıştırma yada hakaret atfetme yok.. Utanan / utanma duygusunu yaşayan bu sözü söyleyen kişi...
Bir başka deyişle.. Utanan ben isem benim utancımdan bir başkası menfaat (tazminat yada ceza almam gibi) elde edebilirmi ?
Bence bunu bir daha düşünmeli herkes.. Emsal karar bulmak lazım bence...
sayın dardayım haklı olabilirsiniz... benimde tereddüte düştüğüm noktaya değinmişisniz. emsal kararı araştıracağım teşekkürler.ama bununla da kalmamış 'ucuz kadın' yakıştırmasını yapmıştır. belki bu kelimeler önceki cümlesinin hakaret olduğunu kanıtlamaya yardımcı olur.ne dersiniz?
Cümlenin içerisinde kelime ararsanız, hakaretin varlığını göremeyebilirsiniz. Örneğin, "kalas" cümle içerisinde farklı anlamlarda kullanılabilir. "Kalas"ın hakaret unsuru içerebilmesi için, karşı tarafı rencide eden, ezen bir anlam taşıması gerekmektedir.
Sayın Yavuzcan .. cümle içindeki bir kelime gibi olmakla beraber, utanan yada utanması gereken kadndır gibi bir durum yok ortada. Cümle bütünü, söyleniş tarzı, hitabı ile alenen hakaret boyutundadır. Ancak benim yazdığım şekli ile savunulması duurmunda hakaret değil bir nevi Özeleştiri niteliğindedir. Zira burada özne benim..
Saygılar..
Evet bir önceki mesajınızda belirtilen utanma kavramı farklı. ancak "ucuz kadın" yakıştırması alenen hakarettir.