Ödenmeyen Kira Bedellerine Dair İhtarname Aldım
Ödenmeyen kira bedelleri hakkında ihtarname aldım. Muhatab sahibi bulunduğum ve adresi yukarda yazılı taşınmazda kiracı bulunmaktadır.
Aramızda akt olunan kira sözleşmesince,
Kira bedellerinin her ay peşinen ödenmesi gerekmektedir.
Hal böyle iken eylül ekim kasım ve aralık aylarına ait kira borcunu ödememiş bulunmaktadır.
Aylık 590 YTL den 4 aylık toplam 2360 YTL vaadesi gelmiş toplam kira borcunu ödemesini aksi takdirde borçlar kanunun 260 ve diğer maddeleri gereğince alehinde sözleşmenin feshi ve kiralanan yerin tahliyesi davası açılacağını alacağın tahsili için de gerekli yasal yollara başvuracağımı bu dava ve talepler sebebiyle tüm yargılama ve takip giderleri ile vekalet ücretinin ve uğramış olduğum zararların faizleri ile birlikte muhataptan isteneceğini talep ederim diyor.
Benim bu adama,
borcum o kadar değil.
1) Bir defasında bankadan 225 YTL ödedim.
2) Birazını da elden verdim.
3) 925 YTL borcum kaldı.
4) Su abonmanlığı da adamın üzerinde ve ben 4 aydır su parasını da ödeyemiyorum. Adam da müracat edip kapattırmıyor.
Çaresiz kaldım, ne yapabilirim ben de adıma ihtarnameyi red ve tazminat davası açabilir miyim ? Çünkü eylül ve ekim aylarında benim kiram 450 YTL idi.
Sonra sözlü olarak 590 YTL anlaştık. Bu arada 1 defa da bankadan 225 YTL yatırdım.Lütfen bana yardımcı olunuz bir yol gösteriniz. Mal sahibi başka neler yapabilir, ben mal sahibi hakkında neler yapabilirim.
Saygılarımla
Re: Ödenmeyen Kira Bedellerine Dair İhtarname Aldım
Yapacağınız öncelikle ihtarnameye cevap vermek, yani borcunuzun bu kadar olmadığını bankaya yatırdığınız miktar ve elden ödediğinizi iddia ettiğiniz rakamıda belirtip borcun mal sahibinizin belirttiği miktardan daha az olduğunu ihtarname ile cevap vermeniz gerekecek. Elden ödediğiniz miktar için şahitlkle ispat edilebilecek bir miktar olması gerek aksi halde ev sahibi almadığını iddia ederse bu borcu tekrar ödemek zorunda kalacaksınız. Benim önerim ev sahibine maddi durumunuzun zayıflığını anlatarak en kısa zamanda ödeyeceğinizi söylemeniz aksi halde ev sahibi icra yoluyla sizden bu parayı tahsil etme yetkisi olacaktır.
Ayrıca itiraz etmediğiniz kısmı 30 gün içinde ödememeniz temerrüttür, tahliye
nedenidir. Yazılı ihtarla 7 gün içinde ödediğiniz kısma itiraz edin, itiraz etmediniz kısmı 30 gün içinde yazılı belge karşılığı veya banka hesabına yatırarak ödeyin.
Açacağınız tazminat davasından sonuç alamazsınız.
Sayın forum üyeleri göstermiş oldugunuz ilgi ve alakaya teşekkür ederim.
caresizz