Mal müdürlüğü ağustos 2008'den beri yolluğumu eylül 2008'den beri gözlük ve tedavi giderimi hala ödemedi.Ne yapabilirim 2009'a kalır mı yoksa yanar mı?
Printable View
Mal müdürlüğü ağustos 2008'den beri yolluğumu eylül 2008'den beri gözlük ve tedavi giderimi hala ödemedi.Ne yapabilirim 2009'a kalır mı yoksa yanar mı?
Verdikleri cevap; mutlaka "Ödenek kalmadığı"dır.Israrlarınızı sürdürürseniz,2009 da düyûndan isterler ve geç de olsa gelir, alacağın ölmez.Ne de olsa ekonomisi düzgün (!) bir ülkeyiz...Hamdolsun!
İyi günler...
Önceki mesajım sağlık giderinle ilgiliydi.Harcırah konusunu ise; başına gelen öteki başlıkla ilgili olaylarla görüşeceğin avukata söyleyeceksin."Harcırah Kanunu" harcırahın peşin olarak verilmesini ve sonra ilişik kesilmesini mecbur kılar, "Ödenek yok." savunmasını kabul etmez.İlgili kanunu inceleyiniz.Değişiklik var mı, bilmiyorum.Bu konuyla ilgili 2-3 dava kazandım.Yurdum İdare Hukukunun, klâsik davalarındandır.
İyi günler...
Bu sorunuzun muhatabı 5018 sayılı kanun yürürlüğe girdiği tarih olan 2005 yılından beri Malmüdürlüğü değil çalıştığınız kurumunuzdur. Malmüdürlüğü artık kasa ve kayıt tutma görevlerini yapmaktadır. Kurumunuzun parası varsa öder yoksa bekletir. En sağlıklı çözümü çalıştığınız kurumunuz ancak üretebilir. Ödeneği temin etmek sizin çalıştığınız kurumun görevidir.Bu görevleri yürütmek üzere tüm kurumların merkez birimlerinde Strateji geliştime birimleri kurulmuş ve bu birimler ödenek vs. gibi mali konularda görev ve yetkilendirilmişlerdir.