Okulumda ilçe mem'in ihmali yüzünden norm fazlası durumuna düştüm.
05.08.2008'de okulumdaki görevime başladım.Okulumda Türkçe ders saati 15,öğretmen normu da 1(bir).İlçe ya da il milli eğitim görev kaydımı zamanında ilsise işlemediği için ağustos sonu eş tayinlerinde okuluma ikinci Türkçeci geldi ve 03.09.2008'de göreve başladı.Ertesi gün 30 km uzaklıktaki başka bir köye görevlendirme verildi.Şimdi ortaya benim norm fazlası olma durumum çıkıyor.Yönetmeliğe göre hizmet puanına bakılıyor.Benim puanım gelen arkadaşın puanından düşük.Dolayısıyla okulda norm fazlası duruma düşüyorum.İlsis'e görev kaydımın işlenmesi için 12.09.2008 tarihinde dilekçe verdim ama yine işlenmedi.Ta ki 24.12.2008 tarihli dilekçeme kadar.Bu dilekçede önceki yazımı ilgi tuttum ve ilçe dilekçeyi aldığı gün görev kaydım işlendi.Göreve başladıktan 5 ay sonra görev kaydım işlendi.Oysa bu bir dakikalık bir iş.Müdürüm de ilçeye sürekli söylüyordu ama bir türlü işlenmiyordu.
Bu arada yapılan atamalarda kadrom eski okulumda göründüğünden önceki okuluma da yeni öğretmen verilemedi.
Sonuç olarak birilerinin ihmali yüzünden hem ben norm fazlası durumuna düşerek mağdur oldum,önceki okuluma da yeni öğretmen verilemedi,hem de norm kadro yönetmeliğine aykırı bir durum oluşmasına sebep olundu ve kamu zararı ortaya çıktı.
Bu konuda ben ne yapabilirim bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla...
Re: Okulumda ilçe mem'in ihmali yüzünden norm fazlası durumuna düştüm.
1999 tarihli Norm Kadro Yönetmeliğinin uygulanmaya başlanması sırasında,o esnada mevcut öğretmenler arasında, tesbit edilen norm kadro fazlası sayılacak hangi öğretmenin/lerin olduğunun belirlenmesi için konulan kural; hizmet puanının az olmasıdır.Yani "Hizmet puanı az olanın" norm kadro fazlası sayılması yıllar öncesinin kuralıdır.Aradan yıllar geçmiş ve siz norm kadronun gereği olarak; o branşta tek öğretmen olarak göreve başlamışsınız.Okulunuzda Türkçe Öğ.Norm kadrosunun artmasına sebep olacak birşey olmamışsa ve hâlâ (bir) olarak duruyorsa, puanı ne olursa olsun ikinci gelen norm kadro fazlasıdır ve bu atama işlemi (Özel durumlar; sağlık ve eş durumu hariç) yönetmeliğe aykırıdır.
Sizin göreve başlama tarihiniz belli (Gereğini yapıp yapmamak onların meselesi),
Okulunuzda branşınızdaki norm kadro sayısı belli, ikinci atamanın ne zaman yapıldığı belli, kimin norm kadro fazlası olarak -Yönetmeliğe aykırı- atandığı belli,
başka yerde görevlendirilmesi gereken ikinciyken, sizin başka yerde görevlendirilmiş oluşunuzun hukuki dayanağı belli değil.Tam PADİŞAHVARÎ uygulama...
MEBde hukuksuzluk,keyfîlik yıllardır değişmemiş demek...
1999da benim kafam kesilirken; müesses nizamın MEB ve Mülkî amirleri (Aleyhime, yalan bile olsa ifade, sahte bile olsa belge olmadan açılan soruşturma sonucu başka yere atanmam,birkaç ay sonrasında mahkemenin de bunu hukuki bulması sonucu emekliliğimi isteyip ayrılmamla)bir taşla kaç kuş vurmuşlardı:
a-İdarenin şahsıyla ilgili -Aynı zamanda onlarca personelle de ilgili- yasadışı işlemlerini mahkemeye taşıyan ve her seferinde kazanan birinden kurtuldular.
b-Başkalarına da "Hak,hukuk talebinin sonucu budur" dediler.Yâni; ayağınızı denk alın!
c-Yeni uygulanmaya başlayan norm kadro sebebiyle ben tek kişiydim.Komşu beldenin belediye başkanının bir seçmeninin kızı ailesine yakın gelmek istiyordu.Boş okul bulamıyorlardı.İl M.Eğ.Md.ü (Aynı zamanda il içi öğ. atamalarında valilikçe kendisine atama yetkisi verilmiş biri) bu belediye başkanının dünürü idi.Böylece ben yolcu edilince,norm kadro boşaldı,dünürümüzün de ricası yerine getirildi.O öğretmen de ailesinin 3 km dibine geldi.(Bu maddeyle demek istiyorum ki; ikinci olarak gelenin arkasında kim var?)
MEB mevzuatından anlayan bir avukat bul.Hele bazıları bürokrasiye çok sinir olur.Haklarından gelir.
Özet:Sizin başınıza gelenlerin tamamı keyfî ve pis kokular var...
Kolay gelsin,iyi günler...