25. maddenin e ve h işten çıkarıldım şuan dava açtım çünkü haksız bir şejkilde işten çıkarıldım 4,5 senedir çalışmaktayım tazminatımı vermediler benim öğrenmek istediğim bu durumda işsizlik maaşı alabilirmiyim şimdiden teşekkürler
Printable View
25. maddenin e ve h işten çıkarıldım şuan dava açtım çünkü haksız bir şejkilde işten çıkarıldım 4,5 senedir çalışmaktayım tazminatımı vermediler benim öğrenmek istediğim bu durumda işsizlik maaşı alabilirmiyim şimdiden teşekkürler
İş kanunu 25/II e maddesinin içeriğini biliyormusunuz?
Bu nedenle tazminatsız sözleşme feshi mümkün olup,işsizlik ödeneği alamazsınız.
Fesih sebebinin gerçek olmadığı iddiasıyla dava açabilirsiniz.
erdoğan bey evet biliyorum ben zaten davamı açtım ama şuan işsizim ve işsizlik maaşı bu nedenle alamıyorum peki davam benim aleyime sonuçlanırsa işsizlik paramıda toplu birşekilde alabilirmiyim şimdiden teşekkürler
Açmış olduğunuz işe iade davası sonucunda işe iadeniz kararı verilirse ve işveren işe başlatırsa, yapılan fesih baştan itibaren geçersiz sayıldığından işsizlik ödeneğinden yararlanabileceğiniz bir fesih durumu olmayacak, dolayısıyla işsizlik ödeneğinden yararlanamayacaksınız.
Dava sonucu işveren işe başlatmazsa, 30 günlük süre içinde yargı kararıyla başvurmanız durumunda işsizlik ödeneğinden yararlanabilirsiniz.İşverenden eski İAB de yeniden düzenleme yapolması veya yeni bir İAB düzenlemesi istenebilir.
Dava sonucu işe iade kararı çıkmaz,ancak fesih sebebinin haklı değil,geçerli neden olduğu kararı çıkarsa bu durumda ,işverenden karar tarihinden itibaren 15 gün içinde yeni bir İAB düzenlemesi istenir.Yeni İAB ve yargı kararı ile 30 gün içinde İŞKUR a başvurarark işsizlik ödeneğinden yararlanabilirsiniz.
teşekkürler erdoğan bey zaten biz işe iade davası açmadık tazminatımızı almak için dava açtık ama malum 25-II e ve h olduğu için işsizlik maaşı alamıyoruz anladığım kadarıyla almak için ne yapmamız lazım peki bununla ilgili bir bilginiz varmı şimdiden teşekkür ederim
DAva sonucunda tazminatlarınızı almaya hak kazanırsanız,işverenin haklı nedenle feshinin geçersiz olduğu,ancak geçerli nedenle fesih olduğu kabul edilmiş olacağından,işverenden alınacak yeni İAB ve mahkeme kararıyla İŞKUR a başvurmanız gerekir.
Dava sonuçlanmadan işsizlik ödeneği almak için yapacağınız başvuru kabul edilmeyecektir.
teşekkürler erdoğan bey beni bilgilendirdiğiniz için çok sağolun