İnternette dolandırıcılık!
Merhaba ,
webmaster forumunda insanların güvenini fazlasıyla kazanmış arkadaş (üstelik sitede admin)
Bir konu açıyor , 2000 YTL verilmesi karşılığında 2-3 ay gibi bir sürede verdiğimiz paranın fazlasıyla
alacağımızı vaadediyor ; ve sürekli bu işi yaparak çok iyi miktarlarda para kazanacağımızı söylüyor.
Ayrıca bu programa dahil 8 kişi daha var , tam sayıyı bilmiyorum.
Bu işi kısaca açmak gerekirse site yapıp satmak (google üzerine kurulu)
herhangi bir sözleşme yapmadan arkadaş garanti de ediyor çalışmalar başarısız olursa paramı geri ödeyeceğini.
Yaklaşık 4 aydır kendisine ulaşamıyorum geçen ay bahsi geçen forumda herkesin zararını karşılayacağını söyledi ve tekrar ortadan kayboldu.
Bu işten maddi manevi yönden büyük zararlarım oldu , elimde msn kayıtları , banka dekontu ve forumda bu konuyla ilgili birçok mesaj bulunmakta.
Ayrıca bu kişiyle ilgili diğer bilgileri de elimde.
Ben şikayetçi olmak istiyorum ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum.
Re: İnternet de dolandırıcılık!
İlgili kişi internete evinden bağlanmıyor ise internet kayıtlarının pek işe yaramayacağını düşünmekteyim. Rahatlıkla itiraz edebilir.
Elindeki dekont ile birlikte savcılığa, avukat yoluyla başvurmanı tavsiye ederim.
Sanırım "leet" nickli kişiden bahsediyorsunuz. O çocuğun ne yaptığı belli değil. Bu yollarla çok para kazandığını söylüyordu. Hatta 1-2 resimde göstermişti. 60.000 $ kadar bi para kazanmıştı, kısa bir süre içinde. Şimdi ise ödeyecek durumunun olmadığını söylüyor.
Hocam şahıs sizden zorla almadı parayı, hepiniz kendi rızanızla verdiniz. Ortada bir sözleşme yok, herhangi birşey yok. MSN kayıtları text halindedir. Değiştirilme ihtimali olduğundan delil olarak sunulamıyormuş sanırım. Bir kaç gün önce bir avukat arkadaş yazmıştı, ordan hatırlıyorum.
Şu anda kendisi Milwaukee'de sanırım.
cevaplarınız için teşekkür ederim , bulunduğum ilde birkaç avukat ile görüştüm yardımcı olamadılar bana , burdaki avukat arkadaşlar ne yapmam gerektiği hususunda yol gösterebilirler mi?
Paranızı kendi isteğinizle borç verdiniz, faiziyle geri almayı düşündünüz. Cebir, tehdit yok.
Olayda suç oluştuğunu düşünmemekle birlikte, bir alacak ilişkisi olduğunu ve sebepsiz zenginleşme veya icra takibi ile alacağın geri alınmasının yeterli olduğu kanaatindeyim. Değerli meslektaşlarımla, yalnızca paranın geri alınması konusunda konuşmanız daha sağlıklıdır.
yardımınız için teşekkür ederim.Faiziyle geri almak diye birşey yok.Sadece verdiğim paramı almak istiyorum.
Avukat bilgisi için İzmir Barosundan yardım alabilirsiniz.