Server kiraladım, kapatmıyorlar - Para istiyorlar
İsmini söylemek istemediğim bir yabancı (Amerikan) server kiralayan şirketten bir server kiralıyordum. son 2 gün kala server'ın kapatılmasını talep ettim fakat, kapatılması için farklı bir yerden komut verilmesi gerektiğini söylediler.
Server süresi bitimine 1 gün kala söyledikleri gibi yaptım, bu sefer de, server kapatmak için son 3 gün haber vermeniz gerekmektedir, bundan dolayı birdahaki ay kapatabilirsiniz. Bu ayın parasını ödemelisiniz diye cevap geldi.
Sözleşmede de böyle bir maddeleri varmış. Fakat, kullanmadığım server ücretini ödemek istemiyorum.
Ödeme yapmama durumunda beni dava edip, para talep edebilirler mi?
Re: Server kiraladım, kapatmıyorlar - Para istiyorlar
Dava edeceklerini sanmıyorum ama nasıl ödeme yaptınız firmaya ? Kredi kartı ile yaptı iseniz parayı çekerler hesabınızdan bankaya talimat verip çekmemelerini sağlamalısınız. Bizim ülkemizde hosting satanlardan bazıları 30 makinanın parasını ödemiyor sadece hizmeti durduruyorlar dava filan açıldığını görmedim şimdiye kadar. Kandırmaya çalışıyorlar seni. Sonuçta eğer kullanıcı senelik bir anlaşma yapmadı ise süre bitiminde haber vermeden bırakabilir, sonuçta aylık kiralamış oluyor ve ödeme yaparsa diğer ay tekrar kiralamış oluyor.
Re: Server kiraladım, kapatmıyorlar - Para istiyorlar
Ben göndermediğim sürece kesinlikle para çekemezler bundan eminim.
Dava edeceğiz gibi bir şeyde söylemediler.
Ama kapatamayız, ödeme yapmalısınız dediler. Sözleşme kurallarında da 3. gün önceden kapatma talimatı verildiği söyleniyormuş.
Benim öğrenmek istediğim. Eğer ödeme yapmazsam dava açma hakları var mı?