Üniversite af ve tecilden yararlanmakla ilgili
1985 dogumluyum.2006 yılında bilgisayar tek. ve proglama bolumunden mezun oldum.Askeriyeye gidip 2 ocak 2009 tarihine askerligimi ertelettim.Ve hazırlık bolumunden baslamak suretiyle acık ogretime basvurdum.Daha sonra acık ogretimi gecemedim.Şimdi ise kaydımı sildirip tekrar kayıt oldum ve hazırlık sınıfı oldugum için askerliğimi 21 Şubat 2009 tarihine kadar erteletebildim.Şu anda afdan yararlanarak hazırlık sınıfına tekrar başvuru yaptım ama açık ögretim fakültesinin sınavları nisanda benim tecilim 21 şubatta bitiyor. Sınavları kazanıp ögrenci olamıyorum.Askerligimi ertelemek istiyorum çünkü memurluk gelecek gibi (87 aldım önlisans kpss den) askerligimi hangi yolları deneyerek erteletebilirim yardımcı olursanız sevinirim simdiden teşekkür ediyorum.
Ahmet
Re: Üniiversite af ve tecilden yararlanmakla ilgili
Kasım a kadar bakaya kal,(temmuz da 3.sınıfa geçtiğine dair şubene yazı götürürsen, gene tecil edebilirler kısa süreli,araştırman lazım onu)
3. sınıfa geçtiğinde aöf den, ek-2c belgeni alıp götür, tecil olursun.
o arada yakalanma sadece:)
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Kasım a kadar bakaya kal,(temmuz da 3.sınıfa geçtiğine dair şubene yazı götürürsen, gene tecil edebilirler kısa süreli,araştırman lazım onu)
3. sınıfa geçtiğinde aöf den, ek-2c belgeni alıp götür, tecil olursun.
o arada yakalanma sadece:)
ilgilendigin için tesekkür ederim.
işte bende oyle dusunuyorum ama memurluk için askerlik durum belgesi isteyecekler onu veremeyebilirim bide sanırım memurluk 10 aylık durum belgesi istiyor.yine arastırmakda yarar var dedigin gibi.
bu konuda bir cevap bulamadık mı?
aile durumu iş durumu veyahut memurluk gelirse birsey yapılamaz mı?
Re: Üniversite af ve tecilden yararlanmakla ilgili
Boşuna endişe ediyorsun. Şubata kadar olan tecil okulun 4 sınav ve 1 dönemlik devam hakkının ne zaman biteceğini belirleyene kadar kaçak durumuna düşme diye yapılmış olan tecil. Sen 4 sınav veya tercihine göre 1 dönemlik devam hakkını kullanma zamanın belirli olduktan sonra tekrar şubene okuldan yazı alıp götüreceksin, bu öğrenci aftan ararlanmıştır sınav ve devam hakkı şu zaman bitiyor diye. Şube ona göre yeni bir tecil yapacak. Sınavlardan başarılı olursan veya 1 dönemlik devam hakkından başarı ile ayrılırsan okula kayıt olmaya hak kazanıyorsun. İşte o zaman 29 yaş sorunun var ise okulu erteleyip askere gidersin gelince devam edersin. Yoksa 29 yaşını doldurana kadar okula devam.
Net olarak söylüyorum, 29 yaşını doldurmuş bile olsan 4 sınav veya 1 dönem devam hakkın tamamlanana kadar tecillisin.
Alıntı:
turtal rumuzlu üyeden alıntı
Boşuna endişe ediyorsun. Şubata kadar olan tecil okulun 4 sınav ve 1 dönemlik devam hakkının ne zaman biteceğini belirleyene kadar kaçak durumuna düşme diye yapılmış olan tecil. Sen 4 sınav veya tercihine göre 1 dönemlik devam hakkını kullanma zamanın belirli olduktan sonra tekrar şubene okuldan yazı alıp götüreceksin, bu öğrenci aftan ararlanmıştır sınav ve devam hakkı şu zaman bitiyor diye. Şube ona göre yeni bir tecil yapacak. Sınavlardan başarılı olursan veya 1 dönemlik devam hakkından başarı ile ayrılırsan okula kayıt olmaya hak kazanıyorsun. İşte o zaman 29 yaş sorunun var ise okulu erteleyip askere gidersin gelince devam edersin. Yoksa 29 yaşını doldurana kadar okula devam.
Net olarak söylüyorum, 29 yaşını doldurmuş bile olsan 4 sınav veya 1 dönem devam hakkın tamamlanana kadar tecillisin.
agzın bal yesin hocam sen ne diyorsun ne kadar sevindirdin beni
allahda seni sevindirsin
ama biliyormusun sorun su ki sınav nisanda diyorlar inatla Aof dekiler
bakalım subatı bekliyoruz
bilgilendirmen için cok cok tesekkür ederim
acıkogretim hazırlıklara belge verilmez diyor
askeriye ogrenci oldugunu ispatla diyor
bunun için yapılması gereken nedir?