İş Mahkemeleri 3 aydan fazla süremez deniyor doğru mudur?
Merhabalar,
Yeni iş kanununa göre (Bilmiyorum doğru ifadesi bu mudur ama) işçi işvereren anlaşmazlıklarının 3 ay içinde karara bağlanması gerektiğine dair bir söylenti var. Bunu özellikle kıdem tazminatı açısından soruyorum. Bu doğru bir bilgi midir? Veya bunun için bir şart var mıdır? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Selamlar,
Figen
Re: İş Mahkemeleri 3 aydan fazla süremez deniyor doğru mudur?
Söz konusu hüküm işe iade davaları için söz konusudur ve süre 3 ay değil 2 aydır.Ancak davanın bu sürede bitirilememesinin bir yaptırımı yoktur. Kıdem tazminatı alacağı için böyle bir düzenleme yoktur.
Teşekkür ederim Ulaş Bey...
kolay gelsin peki işe iade davalarında temyiz ne kadar sürer teşekkürler
Bu konu hakkında net bir şey söylemek mümkün değil ancak genellikle epey uzun sürüyor.
3 yılı geçkin süredir bekliyorum, herhangi bir netice alamadım,,
İş Mahkemelerinde davaların 3 aydan fazla sürmeyeceği şeklindeki fantezi doğru değildir.
İşte bu fantazi doğru olmadığından, işe iade davalarında Kanun ile konulmuş temyiz süreci de dahil 4 aylık süreye göre belirlenmiş, işçinin davayı kazanırsa 4 aya kadar çalışmadığı sürenin ücretinin ödenmesi yönündeki Kanun hükmü de fantazidir.
Madem böyle bir Kanun var ve Mahkemeler davayı 4 ayda sonuçlandıramıyor, artan sürelerin ücretini Devlet ödesin. Kesin karar 1 yılda çıkarsa 4 ayı geçen 8 aylık sürenin ücretini Devlet karşılasın, işçi mağdur olmasın...
Selamlar,