Memurların E-Ticaret Yapması
Merhaba
Şuan devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Çalıştığım kurumdaki görevim kundura üzerine ancak küçük bir atolyem var ve e-ticaret yoluyla satış yapmayı düşünüyorum.
Bu durumda suçlu konuma düşmüş olur muyum?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Re: Memurların E-Ticaret Yapması
D - Kademe ilerlemesinin durdurulması : Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1 - 3 yıl durdurulmasıdır.
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır:
a) Göreve sarhoş gelmek, görev yerinde alkollü içki içmek,
b) Özürsüz ve kesintisiz 3 - 9 gün göreve gelmemek,
c) Görevi ile ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun çıkar sağlamak,
d) Amirine veya maiyetindekilere karşı küçük düşürücü veya aşağılayıcı fiil ve hareketler yapmak,
e) Görev yeri sınırları içinde herhangi bir yeri toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz kullanmak veya kullandırmak,
f) Gerçeğe aykırı rapor ve belge düzenlemek,
g) (Mülga:17/9/2004-5234/33 md.)
h) Ticaret yapmak veya Devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmak,
ı) Görevin yerine getirilmesinde dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep ayrımı yapmak, kişilerin yarar veya zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak,
j) Belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmamak,
k) Açıklanması yasaklanan bilgileri açıklamak,
l) Amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek,
Görüldüğü gibi 657 sayılı devlet memurları kanunun 125. maddesinin D/h bendinde kademe ilerlemesinin durdurulması cesazı öngörülmektedir Ancak tabiki ticari faaliyette bulunmanızın belgelerle ısbat edilmesi gerekmektedir Mesela ben ticaret yaptım ama eşimin üzerine açtım sadece ben dükkanda bulundum dolayısıyle hiç bir yaptırım uygulayamadılar Ancak sizinki farklı e-ticarette nasıl ısbat ederler bilmiyorum Bilgilerinize