Firar nedeniyle hapis cezası
MERHABA
Arkadaşlar benim firar şuçundan dolayı 10 ay hapis cezam var idi yaklaşık 4,5 senedir ve polisler gelip gidiyor aranıyordum her bayram mutlaka ailemin evini arıyorlardır son 2 aydır gelen giden yoktu.Ben bu aftan yararlanmak için dilekçe verdim ama bu askeri cezadan sonra aldığım sivildeki 40 günlük cezam vardı.Bu yüzden avkatım senin yararlanman için dilekçe verdik ama cevap kötü bekleme bosuna dedi.Sen git cezanı yat dedi.Bu gün başka avukat benim ona verdiğim vekaletle adliye infaz bürosundan kimliğimi vermiş ve hakkımdaki arama tutklama dava varmı sordurmuş.Taşra ve merkez olarak ankaradan sordurmuş adliyeden.Bu arada ben mersin nufusa kayıtlıyım.İnfaz burosu benim herhangibi aramamın veya tutuklanmamın olmadığını söylemiş.
Beni aradı senin herhangibir sorunun yok aranma tutuklanma yok dedi.Mesai bittiği içinde askeri mahkemeden bilği alamadım.
Arkadaşlar benim aranmam keşin adliyede infazda gözükürmü tam 4,5 yıldır kaçağım lütfen ben pazertesi askeri mahkemeyi arayacağım ama lütfen beni bu konuda aydınlatırmışınız.Uyap bu konuda ne kadar güvenilir.
teşekür ederim
Re: Firar nedeniyle hapis cezası
Uyapın yürürlüğe girmesinden sonraki davalarla ilgili kayıt altına alınan evrakların dışındakiler için bizzat dosyanıza bakılması gerekir 1-2 yıllık bir mazisi var uyapın onun için güvenmeyin bizzat kararın verildiği mahkemenin infaz bürosundan sorgulattırın
Sırf askeri suçlar af kapsamında değil. Dikkat ediniz burada sadece tarih önemli o tarih öncesiyle yapılan maddi hatadan yararlanarak affa girersiniz.
Alıntı:
Stj.Av.Remzi Dirikoç rumuzlu üyeden alıntı
Uyapın yürürlüğe girmesinden sonraki davalarla ilgili kayıt altına alınan evrakların dışındakiler için bizzat dosyanıza bakılması gerekir 1-2 yıllık bir mazisi var uyapın onun için güvenmeyin bizzat kararın verildiği mahkemenin infaz bürosundan sorgulattırın
Askeri mahkemeler UYAP a tabi değil.