Ehliyet ve TCK madde 32-1
İkinci defa alkollu araç kullanmaktan 2 yıl ehliyetime el konuldu. Ayrıca (tck 179-3 Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek hâlde olmasına rağmen araç kullanan kişi yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır. Yani 2 yıla kadar hapis cezası)
5 sene öncesinde şartlı tehtid suçu 6 ay hapis sonra para cezası ve ertelenme ile sabıkıama işlenmişti.2 yıl hapis yatmamak için alkol aldığım tarihte pisikolojik rahatsızlığımı mahkemede ileri sürdüm. Manisaya sevk ettiler oradanda o tarihte cezai ehliyeti yoktur ceza verilemez raporu çıktı.Madde (32-1 yani, fiili işlediği zaman tam akıl hastası olan, yani " işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilemez , hakkında, sadece "koruma ve tedavi amaçlı olarak " güvenlik tedbirine hükmedilmesini emretmiştir. ) Ceza verilmemesine rağmen şimdi sabıkama 32-1(Akıl hastası) işlenecek ve ehliyetime süresiz el konulacak. Bu durumda ne yapmalıyım? Ehliyetimi geri almam yeni sağlık raporu ile mümkün olur mu ? Karara itiraz edebilir miyim?
Teşekkürler
Re: Ehliyet ve TCK madde 32-1
Sonradan iyileşmiş gibi bir rapor alınabilirse belki. Yani bence...
Cevap: Re: Ehliyet ve TCK madde 32-1
Bu arada 2 sene geçti.Ehliyeti almak için SÜDGE eğitimi aldım.Psikolog ve psikiyatrist onayı ile ehliyetime kavuştum.Ama dava halen yargıtayda.Dava sonuclanınca ehliyetime el koyma ihtimali var.
Bu arada TCK 179-3 den ceza yiyen arkadaşlara tavsiyem
http://www.eskisehir.adalet.gov.tr/tck_trafik.html
adresini ziyaret edip karara itiraz yolunu araştırmaları olacaktır.
Ayrıca adli vaka olupta ceza-i ehliyeti suç tarihinde yoktur raporu olan kişilerin adli sicil kaydına işlem yapılmıyormuş.En sevindirici olanda bu. Sabıkaya akıl hastası yazılmaması kişinin tekrar çalışma hayatına dönmesi açısından önemli.İnce düşünmüş Türk adaleti.Ehliyetede el koymuyorlar.Buda ayrı bir güzellik.