Lütfen daha özenli yazalım
Millet olarak okumayı araştırmayı sevmediğimiz istatistiksel olarak ortada.Ve bir konu daha varki oda herişimizi bedavaya getirme gayretimiz.Ben bir hukukçu değilim ama olaya hukukçu gözüyle baktığımda şunları gördüm ve herkesle paylaşmak istedim.
1.Sorduğumuz sorulara büyük bir özveriyle cevaplar sunan ve bu cevapları öğrenebilmek için yıllarını eğitime vermiş kişilere istemeden de olsa haksızlık yapıyoruz.Biz bu soruların cevapları karşılığında bu inasanlara ödeme yapmıyoruz.
2.Bazen bizlere verilen cevaplara öyle ikinci sorular yöneltiyoruzki sankı bız onlardan daha hakimiz hukuka..
3.Herşeyden önce sorumuzu sormayı bilmiyoruz.Sorularımız daha anlaşılabilir kısa ve öz olmalı.
4-5-6 Yani daha birçok madde sıralayıp ukalalık yapmak istemiyorum Bunları yazmama rağmen bende hatalı sorular sorabılırım bunun için daha özenli davranmalıyız diye düşünüyorum.
Aslında bu sitedeki sorularımızı büyük bir özenle cevaplayan avukat arkadaşlarımızda bazı karmaşık soruların cevabı için hukuk kitaplarını açarak tekrar bilgi tazeleme imkanıda buluyorlar kanısındayım.
Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.Amacım bu sitede bizlere özveriyle cevaplar sunan bilir kişileri küstürmemek bu konuda aramızdada bir otokontrol başlatmak.,Herkese sevgiler..
Re: Lütfen daha özenli yazalım...
Sayın Levent33; benzer uyarı ve ricaları bizler zaman zaman yapıyoruz. Ancak bunu hukukçu olmayan bir üyemizin yapması çok hoş. Duygu ve düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz. Kendi adıma teşekkür ederim. Çünkü;
1- Her harfi imla hatasıyla dolu,
2- Özensiz Türkçe kullanılan,
3- Sokak ağzı ile yazılan,
4- Konuyu açıklamaktan uzak,
5- Sadece kendi sorununu danışma amaçlı
Forum başlıklarına ve konulara ilgi duymuyorum. Sayfaların altında yazdığı üzere Hukuki Net hukukçuların sitesi ancak aynı zamanda bir "hukuk laboratuvarı".
Re: Lütfen daha özenli yazalım...
Yanlış anlaşılmaya mani olmak için tekrarlamakta fayda vardır. Maddi beklentinin olmaması veya üyelerimizin para ödememesi, burada hukuki danışmanlık hizmetinin verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Sitemiz, Sn.Pazarbaşı'nın yazmış olduğu gibi bir hukuk laboratuvarıdır.
Ana sayfamızdaki ibare şu şekildedir:
Hukuki Net'e yeni kayıt olmak isteyenlere, kayıt sözleşmesinde belirtildiği üzere şu hususları hatırlatmak isteriz:
Hukuki Net; Hukukçu ve Hukuk severlerin, hukuki bilgi paylaşım platformudur. Bu itibarla 'özel meselelerinizi danışımak' , 'Tek bir soru' sormak veya 'avukat aramak' için kaydolmayınız. Hukuki bilgi paylaşmak isteyenler; Bu site tüm kaynakları ile tamamen sizler için tasarlanmıştır.
Bu forum sitesinde verilen bilgiler, hukuki mütalaa veya hukuksal öneri şeklinde olmayıp, bilgilendirme amaçlıdır. İşbu sitede verilen bilgiler dolayısıyla Hukuki.Net yönetici veya üyeleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Hukuki bir sorununuz veya davanız mevcut ise zaman kaybetmeden avukatınıza danışınız.
Üyelerimizin temel hukuk bilgisi alması doğrudur. Bu, olması gerekendir ve hatta liselerde hukuk bilgisinin verilmesi gerekmektedir. Kendi haklarını bilmeyen, kendi hukuklarından haberi olmayan bir millet düşünebilir misiniz?
Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. "Kamu hizmeti" ibaresi dar anlamda yorumlanmamalıdır. Hakimlik ve savcılık haliyle kamu hizmetidir. Hukukçu olmak, aynı zamanda "toplumdaki diğer şahıslara örnek olmak" sorumluluğunun da yüklenmesi anlamını taşımaktadır.
Açmış olduğunuz konu için teşekkürler.
Re: Lütfen daha özenli yazalım
Güncel olması için yazıyorum.
Türkçe kurallarına aykırı, msn diliyle yazılmış, noktalama yapılmamış,
satır başı ve paragraf düzenine uyulmamış şekilde açılan forum konularına
lütfen cevap vermeyelim.
Konu başlıkları içeriği açıklayıcı olmalıdır. Acil, imdat, yardım edin, şaştım bu işe
gibi başlıklar yöneticiler tarafından uyarılmalı ( zaten yapıyorlar ) gerekirse silinmeli.
Ayrıca Türkçe'de "w,q,x harfleri mevcut değildir. :(
Sayın gürcangürel ağzınıza sağlık,
Türkçe'de olmayan harflere ne bu ilgi anlamakta güçlük çekiyorum.Yetmiyor mu bize harflerimiz?
Bir tuhaf olan şey de kelimelerin sonlarının yutulması."Bi, oluyo, yetmiyo, geliyo", "r" harfi ile alınıp verilemeyen nedir ? Şekil olarak da bence güzel bir harf...
Sitenin bir hukuki danışma değil bir hukuki bilgi paylaşım sitesi olduğuna kuşku yoktur.
Ancak:
Hukuki danışma
Hukuki bilgi paylaşımı
birbirlerine son derece yakın ifadelerdir. Bunun sınırının ne olacağını kestirebilmek genellikle zor olmaktadır. Şahsen ben yazı yazarken neyin hukuki bilgi paylaşımı, neyin hukuki bilgi danışan bir kişiye yardım olacağı konusunda karar verirken güçlük çekiyorum. Daha açık bir anlatımla sınırı nereye koyacağımı tespit edemiyorum.
Cevap: Re: Lütfen daha özenli yazalım
Alıntı:
gurcangurel rumuzlu üyeden alıntı
Güncel olması için yazıyorum.
Türkçe kurallarına aykırı, msn diliyle yazılmış, noktalama yapılmamış,
satır başı ve paragraf düzenine uyulmamış şekilde açılan forum konularına
lütfen cevap vermeyelim.
Konu başlıkları içeriği açıklayıcı olmalıdır. Acil, imdat, yardım edin, şaştım bu işe
gibi başlıklar yöneticiler tarafından uyarılmalı ( zaten yapıyorlar ) gerekirse silinmeli.
Ayrıca Türkçe'de "w,q,x harfleri mevcut değildir. :(
Doğru söze ne denir?
Çok DOĞRU
Cevap: Re: Lütfen daha özenli yazalım
Yanlış söylenen sözcükler bir klavuzda toplandı
14 Temmuz 2010 Çarşamba, 10:08
Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçede yanlış söylenen sözcükleri bir kılavuzda topladı. Fikir babası Devlet Bakanı Mehmet Aydın olan ‘Sıkça Yapılan Yanlışlara Doğrular Kılavuzu’na göre ‘anlamazlık’ yerine ‘anlamamazlık’; ‘acente’ yerine ‘acenta’; ‘halüsinasyon’ yerine halisünasyon kelimelerini kullanmak en sık yapılan yanlışlar arasında yer alıyor.
TDK, Sıkça Yapılan Yanlışlar Kılavuzu’nu sanal ortamda hizmete sundu. Sözlüğün fikir babası ise yanlış yazılan ve yanlış söylenen sözcüklerin belirlenerek bunların doğrularının gösterilmesiyle hazırlanacak bir yazılımın doğru ve güzel Türkçe kullanımını artırmaya yardımcı olacağını düşünen Devlet Bakanı Mehmet Aydın. Bu hafta hizmete sunulan kılavuzda; yanlış yazılan ve söylenen kelimeler ile doğruları yer alıyor.
Kılavuzda yer alan sıkça yapılan yanlışlardan bazıları şöyle: Naturel (doğrusu natürel), laylon (doğrusu naylon), nülüfer (doğrusu nilüfer), nisbet (doğrusu nispet), netekim (doğrusu nitekim), nötür (doğrusu nötr), nufuz (doğrusu nüfuz), labaratuvar (doğrusu laboratuar), nalet (doğrusu lanet), lavobo (doğrusu lavabo).
Kaynak: Star Gazetesi