Genel Kurul Toplantısına kiracıların katılımı
Merhaba,
Apartman genel kurul toplantısında kiracı olarak toplantıya katılması ve oy hakkı var mıdır,(ev sahibi vekalet verdi)istek ve dileklerini toplantıda konuşabilir mi? Kiracı vekalati yoksa toplantıya katılıp görüşlerini bildirebilirmi ve alınan kararllarda oy kullanabilirmi
Saygılar.
Re: Genel Kurul Toplantısına kiracıların katılımı
Alıntı:
cngfantom rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Apartman genel kurul toplantısında kiracı olarak toplantıya katılması ve oy hakkı var mıdır,(ev sahibi vekalet verdi)istek ve dileklerini toplantıda konuşabilir mi? Kiracı vekalati yoksa toplantıya katılıp görüşlerini bildirebilirmi ve alınan kararllarda oy kullanabilirmi
Saygılar.
Kat mülkiyeti kanunu, Kat Malikleri toplantısında oy kullanmak için sadece kat maliki olma şartı aramamıştır. Kat maliki oyunu kullanmak ve görüşlerini bildirmek üzere vekalet ile toplantıya başkasını gönderebilir. Toplantıda Vekil, asilin yetkilerine ve haklarına sahiptir. Hatta kiracı yönetici dahi seçilebilir, ancak Denetçi olamaz. (Denetim kurulu üyesi olabilmek için kat maliki olmak şarttır).
Vekaletname yok ise, kiracı toplantıda oy kullanamaz, ancak kat maliklerinin kabulü halinde toplantıya katılıp, divan başkanı tarafından uygun görülürse dilek ve temenniler kısmında söz alabilir.
Cevabınız için teşekkürler.
Apartmanımızın toplantısı için yönetici tarafından kat malikleri kuruluna davet mektubu gönderildi.Mektubun içinde not olarak:1 kat maliki veya birinci derece akrabası tarafından temsil edilir yazısı var.Kiracı olarak kat malikim bana vekalet verdi.Bu durumda yöneticinin yazdığı birinci derece akraba olma şartı belirttiğinden dolayı benim oy hakkım ve konuşma hakkım var mı?Yönetici akraba olma(1.derece) şartını neye göre belirliyor?
Saygılar.
Alıntı:
cngfantom rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkürler.
Apartmanımızın toplantısı için yönetici tarafından kat malikleri kuruluna davet mektubu gönderildi.Mektubun içinde not olarak:1 kat maliki veya birinci derece akrabası tarafından temsil edilir yazısı var.Kiracı olarak kat malikim bana vekalet verdi.Bu durumda yöneticinin yazdığı birinci derece akraba olma şartı belirttiğinden dolayı benim oy hakkım ve konuşma hakkım var mı?Yönetici akraba olma(1.derece) şartını neye göre belirliyor?
Saygılar.
Yönetici sizin toplantıya katılmanıza karşı mı çıkıyor?
Diyalogsuzluk nedeniyle bir yanlış anlaşılma olmuş olmalı.
Mesela "Apartmandaki bir kat malikini temsilen eşi veya çocuğu gelirse bunda yazılı vekalet aranmaz." gibi bir şey de demek istemiş olabilir.
Yazılı vekaletiniz varsa, toplantıda kat maliki adına konuşabilir, oy kullanabilirsiniz.