-
Kredi Kartı Haczi
Merhaba
Benim bir bankadan 2620 YTL lik Kredi Kartı borcuma istinaden 03.06.2008 tarihinde 4.332.98 YTL lik İlamsız takiplerde ödeme emri geldi. Yazıyı gönderen avukat ile görüşerek tutarı taksitlendirdim. 2 Taksit yatırdıktan sonraki 2 taksiti yatıramadım. Avukat ile tekrar görüştüğümde bankanın bir kampanya yaptığını 31 Aralık tarihine kadar 3100 YTL yatırmam halinde dosyamın kapanacağını bildirdiler. Fakat bana işlem yapmadıklarını bildirdikleri halde maaşıma 10.10.2008 tarihinde yine aynı tutar üzerinden ( 4.332.98 YTL) haciz konulmuştur. Banka hesabımda duran 450 YTL o gün icra dairesine yatırılmıştır. Daha sonra hesabıma yatan paradanda 3944 YTl icra dairesine yatırılmıştır. Ben bu işlemlerden sonra avukatı tekrar aradığımda. Bankanın bu kampanyayı icra ile alınan tahsilatlarda uygulamadığını dosyanın kapanması içinde ilave olarak 700 YTL para vermemi istiyorlar. Yapılan işlem doğrumudur. Her hangi birşey yapabilirmiyim
Teşekkürler
-
Re: Kredi Kartı Haczi
Umarım bu güne kadar yaptığınız tüm ödemelerin elinizde makbuzları vardır. ( Sadece makbuz veya belgede yeterli değildir, önemli olan makbuz veya belgelerin üzerinde ..... icra dairesinin .... dosyasına istinaden yapılan ...... tutarlı ödeme diye olmalı ). Yoksa işiniz çok zor ve avukatın insiyatifine kalmış olursunuz. Şayet söylediğim şekilde makbuz veya belgeleriniz varsa ilgili icra dairesine gidin, dosyanızı çıkarttırın ve güncel borcu hesaplatın. Ödemelerinizin dosyadan düşülmesi için icra hukuk hakimliğinde dava açtırın. ( Bunu kendi başınıza yapmanız zor ve bir avukat tutun ), dava sonucunda ödemeleriniz dosyadan düşülür ve fazlasıyla ödeme yaptıysanız geri alabilirsiniz. Hatta bu durum banka avukatınıda kafasına göre para talep etmesini önleyecektir tabi dediğim şekilde makbuz ve belgeleriniz varsa.!
-
Re: Kredi Kartı Haczi
Ayrıca size bir not ; Banka avukatının bir şekilde hesaptan, maaştan, elden aldığı ödemeleri dosyadan düşmemeside şikayet durumunda kendi için büyük problem yaratır.!