Yargıtay'daki dosyanın kararı
iyi akşamlar,
Ocak ayında karara bağlanan dosyayı yargıtaya gönderdik hala bir haber yok.
Benim sormak istediğim Yargıtay'da hapis cezası onaylanırsa benim bundan ne zaman haberim olacak? Cezanın infazı için direk polislermi eve gelecek beni almaya yoksa ceza bana tebliğ edilecek şu kadar gün içinde gelin teslim olunmu denilecek veya avukatamı (ricaen babamın tanıdığı bir avukata vekalet verdim dosyayı o yargıtaya gönderdi) onamı gelecek.
yani hakkımda aranma kararı çıkmadan, polislerden önce haberim olacak mı?
bu konu hakkında bilgili kişiler cevap yazarsa sevinirim.
Re: Yargıtay'daki dosyanın kararı
yargıtay süreci dosyanın durumuna göre zaman alır yani dosya ile ilgili tutuklu var ise kısa bir sürede tamamlanır tutuksuz durumlarda bu yaklaşık enaz iki yıl gibi bir süredir.Dosya onanır ise savcılık tarafından size cezanızı çekmeniz yönünde bilgi gelir aksi durumda polis tarafından yakalanark gerekli prosüdür tamamlanır.
Sayın gokhan_ssl;
yargıtaya ait internet sitesinden dosyanızı siz de takip edebilirsiniz. Mahkeme adı, dosyanızın esas yıl ve numarasını veya karar yıl ve numaralarını girerek dosyanızın son aşaması hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Dosyanız hakkında Avukatınız da bilgi alabilir.
Burada cezanızın miktarını belirtmemişsiniz. Cezanız 3 yıldan fazla ise hakkınızda direkt yakalama emri çıkartılır. Eğer daha az bir ceza ise Cumhuriyet savcılığı tarafından size çağrı kağıdı gönderilir. Size tebliğ edildikten sonra 10 gün içerisinde cezanızı yatmak üzere cumhuriyet savcılığına gitmeniz gerkir. Aksi taktirde Savcılık hakkınızda yakalama emri çıkarır.
Polislerden önce (eğer 3 yıldan az sa zaten yakalama olmayacak) avukatınız aracılığıyla haberiniz olabilir veya internetten takip etmek süretiyle yaklaşık olarak sizde belirleyebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
sayın erdem53
benim cezam çok fazla 5 dosya birleştirildi her birinden ayrı ayrı ceza verildi toplamda 19 yıl 7 ay küsür gün yapıyor birde 280.000 ytl para cezası var.
Benim elimde sadece dosyanın esas numarası var 2005/2.. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi fakat yargıtayın sayfasından aratınca sonuç vermıyor. birde karar numarası ile aratmak var sayfada Avukattan Karar numarasını alıp aratırsam acaba sonuç çıkarmı?
Yargıtayın sayfasında karara bağlanmış dosyalar "Dosya gönderildi" diye yazıyor acaba bu veriler ne sıklıkla güncelleniyor? Dosya yetkili yerlere ulaşmadan ben yargıtayın websitesinden öğrenebilirmiyim?
teşekkür ederim.
saygılar.
Dosyanız 2008 ocak ayında gitmiş diyorsunuz.Sistemde mutlaka olması lazım. Acaba Esas numarası değişmiş olabilir mi?. Avukatınızdan bir bilgi alıp ondan sonra deneyiniz.
Yargıtaydaki bilgiler; iş yoğunluğuna göre olacak en geç 1 ayda güncellenmekte diye tahmin ediyorum. Fakat dosyanız postalanmadan sistemde sonucunu görebilirsiniz.Sizin bilginiz olduktan tahmini olarak 1 aydan fazla bir süre içerisinde de ilgili Mahkemenize ulaşır diye tahmin ediyorum. Kesin şu kadar süre diye bir tarih vermek mümkün değil.