İlamsız İcra Takibi Sonucunda ne Yapılmalı
iyi aksamlar
aramizda tamamiyle manevi sorunlarimiz olan kardesim tarafindan 04/08/2008 tarihinde, " emegimden dolayi alacagim " sebebiyle adima masraf ve yasal faizi ile 30.000YTL'lik ilamsiz icra takibi baslatmis.
elime 08/08/2008 tarihinde gecen bu ilamsiz icra takibine hemen ayni gun icinde itiraz ettim.( 8 gun icinde itiraz etmedigim takdirde borcu otomatikman kabullenmis olurmusum ).
kardesime boyle bir borcum kesinlikle yok ve eminim ki elinde ne bi senet nede bu borcu ispatliyacak bir delili var.
ogrenmek istedigim; benim itirazim sonucu belli bir sure icinde kardesim biseyler yapabilirmi?
yada benim itirazim sonucu bu ilamliz icra takibinden ses soluk cikmazsa; ben kardesime tazminat davasi acabilirmiyim?
tesekkurler
Re: Ilamsiz Icra Takibi Sonucunda ne Yapilmali
Alıntı:
Bilgin Unler rumuzlu üyeden alıntı
iyi aksamlar
aramizda tamamiyle manevi sorunlarimiz olan kardesim tarafindan 04/08/2008 tarihinde, " emegimden dolayi alacagim " sebebiyle adima masraf ve yasal faizi ile 30.000YTL'lik ilamsiz icra takibi baslatmis.
elime 08/08/2008 tarihinde gecen bu ilamsiz icra takibine hemen ayni gun icinde itiraz ettim.( 8 gun icinde itiraz etmedigim takdirde borcu otomatikman kabullenmis olurmusum ).
kardesime boyle bir borcum kesinlikle yok ve eminim ki elinde ne bi senet nede bu borcu ispatliyacak bir delili var.
ogrenmek istedigim; benim itirazim sonucu belli bir sure icinde kardesim biseyler yapabilirmi?
yada benim itirazim sonucu bu ilamliz icra takibinden ses soluk cikmazsa; ben kardesime tazminat davasi acabilirmiyim?
tesekkurler
Bundan sonra kardeşinizin sizin hakkınızda yapacağı hukuki işlemler itirazın iptali davası açmak olacaktır.
Takip talebine itiraz edilen ve itirazın kaldırılması için mercie müracaat etmek istemeyen alacaklı, itirazın tebliği tarihinden itibaren bir sene içinde mahkemeye başvurarak, umumi hükümler dairesinde alacağının varlığını ispat suretiyle itirazın iptalini dava edebilir.
Bu davada borçlunun itirazının haksızlığına karar verilirse borçlu; takibinde haksız ve kötü niyetli görülürse alacaklı; diğer tarafın talebi üzerine iki tarafın durumuna davanın ve hükmolunan şeyin tahammülüne göre, ret veya hükmolunan meblağın yüzde kırkından aşağı olmamak üzere, uygun bir tazminatla mahkum edilir.
Re: İlamsız İcra Takibi Sonucunda ne Yapılmalı
Kardeşiniz 2. derceden yakınınız olduğu için bu borcu (eğer ki itirazın iptali davası açarsa) yazılı delil dışında da ispatlayabilir.Kardeşiniz böyle bir dava açarsa bir avukat tutmanızı tavsiye ederim aksi halde borcunuz olmadığı halde borçlu duruma bile düşebilirsiniz..
Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Kendisi icin sahitlik yapacak kimseyi tahmin edemiyorum ama sayet bu durumlara gelirsek eger, yurtdisinda bulundugum icin muhakkak avukat tutmam gerekir.
Ama bu itirazim karsisinda kardesim hic birsey yapmazsa; "kardesim bana asli olmadigi halde borclu cikarip icra takibi baslattigi" gerekcesiyle ben ona karsi tazminat davasi acabilirmiyim.
Alıntı:
Bilgin Unler rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Kendisi icin sahitlik yapacak kimseyi tahmin edemiyorum ama sayet bu durumlara gelirsek eger, yurtdisinda bulundugum icin muhakkak avukat tutmam gerekir.
Ama bu itirazim karsisinda kardesim hic birsey yapmazsa; "kardesim bana asli olmadigi halde borclu cikarip icra takibi baslattigi" gerekcesiyle ben ona karsi tazminat davasi acabilirmiyim.
Açabilirsiniz.
Ama tazminata hak kazanmanız kolay değil.
Cevap: Re: Ilamsiz Icra Takibi Sonucunda ne Yapilmali
peki kredi kartından dolayı ilamsız icra takibi gelse borcun bir kısmını hemen ertesi gün yatırırsam takip durmuş olur mu?
- - - Updated - - -
merhaba.benimde kredi kartı borcumdan dolayı geldi icra takibi ne yapmalıyım avukatı aradım bi miktar para söyledi onu yatırsam takip durmuş olur mu