merhaba değerli arkadaşlar sicil notum her yıl 90 üstü iken bu yıl 83 aldığımı öğrendim.buna nasıl itiraz ederim ve nereye itiraz edebilirim.bilgi verirseniz çok sevinirim.şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Printable View
merhaba değerli arkadaşlar sicil notum her yıl 90 üstü iken bu yıl 83 aldığımı öğrendim.buna nasıl itiraz ederim ve nereye itiraz edebilirim.bilgi verirseniz çok sevinirim.şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Maddi hata varsa normal olarak 3.sicil amirine bir dilekçe ile düzeltirmeyi deneyebilirsiniz.Puanların yanlış hesap edilmesi gibi bir durum veya maddi hata yoksa o zaman tek yol görünüyor,o da mahkeme yolu.
İdare mahkemesine başvurmalısınız. Eğer bahsettiğiniz durum doğruysa, kazanma ihtimalinizde yüksek. İsterseniz aynı konuda size iki idare mahkemesi kararı gönderebilirim.
Sicil notunuzun her yıl 90 üzeri verilme zorunluluğu mu var?
Öncelikle, olumlu sicile itiraz diye bir hak yoktur. Mevzuatta sadece olumsuz sicile ilişkin itiraz yolu düzenlenmiştir.
Sicil notunuza idare mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Sicil notunuzun hep 90 ve üzeri verilmesi gibi zorunluluk yoktur. Her açılan davada kendine özgü koşullar bulunabilir. Açacağınız davada, idare sizin ile ilgili belirli sebepler ileri sürüp ispatlarsa, açılan davayı kaybetme olasılığınızda mevcuttur.
Açılan her davanın kazanılması diye bir durum yoktur. Emsal kararda Danıştay kararlarıdır.
Danıştay 2.Dairesinin 28/12/2004 tarih ve 7055 esas, 1822 sayılı kararında "devlet memurları hakkında düzenlenen sicil raporlarının memurların o yılki çalışmalarının ve davranışlarının sicil amirlerince değerlendirilmesi sonucu objektif esaslara ve hukuk kurallarına uygun olarak düzenlenmesi menfi kısımlara ilişkin görüş ve kanaatlerin ise somut bilgi ve belgelerle kanıtlanması gerektiği memur hukukunun bilinen ilkelerinden olduğu", belirtilmiştir. Erzurum İdare mahkemesinin davacının lehine verilen kararına Danıştay içtihatında yer verilerek belirtilmiştir. Somut bilgi, illede yazılı evrak olarak algılanmamalı, tanık beyanı da bu somut veriler arasında elbette yer aldığı göz önünde tutulmalıdır. Aksi halde karar, yazılı biçimde ibarenin eklenmesi gerekirdi....kısaca dava açmak illede kazanmak anlamına gelmediği, açılan bazı davaların da kaybedildiği anlaşılmaktadır.
Zira yukarıda belirtilen Danıştay kararının sonuç bölümünde" görevine karşı gösterdiği ilgisizliğin yanı sıra amirlerine karşıda Devlet Memuru vakarına yakışmıyacak şekilde tutum ve davranışlarda bulunduğu olumsuz tutum ve davranışlarında değişiklik olmadığı" na vurgu yapılarak davacı hakkında tanzim edilen sicilin hizmete ilişkin sebeplerle ve objektif olarak düzenlendiği belirtilerek, işlemin iptali yolunda verilen İdare Mahkemesi kararında hukuki isabet bulunmadığı "ifade edilip davacı lehine verilen yerel idare mahkemesi kararı bozulmuştur.