kiracı hiçbir tebligatı almıyor. Muhtarlıkta kaydı olmadığından, tebligat muhtarlığa da teslim edilemiyor. kiracıları muhtarlığa nasıl kayıt yaptırabiliriz? eski kiracının muhtarlıktan kaydını nasıl sildirebiliriz?
Printable View
kiracı hiçbir tebligatı almıyor. Muhtarlıkta kaydı olmadığından, tebligat muhtarlığa da teslim edilemiyor. kiracıları muhtarlığa nasıl kayıt yaptırabiliriz? eski kiracının muhtarlıktan kaydını nasıl sildirebiliriz?
BK 270.md.sine göre icra dairesinden hapis hakkı kullanarak kira alacağınızı temin için kiracının taşınır mallarını muhafaza altına alaraksatmak suretiyle kira alacağınızı tahsil edebilirsiniz. Bunu başarabildiğiniz takdirde kiracının evinizde ikamet ettiğini de kanıtlamış olacağınızdan tahliye davası için artık kiracının tebligatı almamasının önemi kalmayacaktır. Tebligat K. 21 veya 35.maddelerine göre tebligat yaptırabilirsiniz. Ya da tebligatın icra memuru tarafından yapılmasını talep edebilirsiniz.
bende aynı dertten müzdaribim. 4 aydır kira alamadığım gibi elektrik su ve aidatlarıda ödemiyor. 2 sefer icra dairesinden ihtarneme gönderttim ancak postacı kapıyı açmadığını söyledi. Apatman yönetimi ve muhtarda kaydı olmadığı için ihtarlarım kendisine ulaşmıyor. Muhtar karakol'a şikayette bulunmamı söyledi; karakol nüfüs Müdürlüğüne dilekçe vermemi tavsiye etti; Nüfüs müdürlüğü Savcılığa gitmem gerektiğini söyledi. bir yetki karmaşası yaşanıyor. ben savcılığa nasıl bir şikayette bulunabilirim?
Avukat aracının plakasına göre ihtarname çekilebileceğini söyledi. Bu yola başvurulabilirmi bilmiyorum?
Fırat bey sizin demek istediklerinizi pek anlayamadım. taşınabilir mallarına nasıl muhafaza altına aldırabiliriz? ne yapmam gerekiyor? açıklarsanız sevinirim.
teşekkürler